Felgyújtották a vereckei emlékművet Kárpátalján

2014. március 11. 15:45

Két ismeretlen elkövető hétfő este gyúlékony folyadékkal leöntötte, majd felgyújtotta a Vereckei-hágón emelt magyar honfoglalási emlékművet. Megrongálódott az oltárkő és korom borítja az emlékmű felületét.

2014. március 11. 15:45

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökhelyettese, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) elnökének első helyettese az MTI-nek kedden elmondta: a vereckei emlékmű felgyújtását a tavaly felszerelt térfigyelő kamerák felvételeinek visszanézésekor vették észre a KMKSZ ungvári központi irodájának munkatársai.

Közölte, a felvételeken látható, amint hétfő este, budapesti idő szerint 21 órakor két, maszkot viselő ember kannákkal felmászik az emlékmű tetejére, és azokból folyadékot locsol annak felületére. Az is megfigyelhető, amint az egyik elkövető, már a földön, lelocsolja az emlékmű középpontjában álló oltárkövet, és meggyújtja a folyadékot.

Brenzovics közölte: a Vereckei-hágó közelében található Verbjazs (Verebes) község polgármestere – a KMKSZ kérésére – helyszíni szemlét tartott az emlékműnél kedd délben, és elmondta, hogy megrongálódott az oltárkő és korom borítja az emlékmű felületét.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultima Ratio
2014. március 12. 08:53
Ha így haladnak, akkor szépen ellehetetlenítik magukat először a V4-nél (akiknél pont legjobban kéne teperniük), aztán az egész EU-nál, a végén pedig majd az egész NATO csendben bólint egyet Putyinnak, amikor bevonul Odesszába is. Ostoba barmok.
Corporate Soldier
2014. március 11. 21:23
Ez kiváló alkalom arra, hogy a "magyar" külügy, miután telesikoltozta a világot a gonosz, soviniszta, magyarellenes és nem utolsósorban antiszemita ukrán rezsim rémtettei miatt, felvesse azt, hogy mivel a kárpátaljai magyarok biztonságát az új rezsim nem szavatolja, ezért nemzetközileg garantált és ellenőrzött népszavazást kezdeményez a magyarlakta területeken. Tudom, martonyival mindez álmodozás.
drkovax
2014. március 11. 18:55
Az összes Jobbikos hisztiláda itt veri a tamtamot és szidja Martonyit, de egyik se vállalná el még fizetésért se, hogy odamenjen őrizni ...
FabiánA
2014. március 11. 18:04
Mocskos szemét gazemberek. Újra bemutatkozott az európai unóért küzdő Szvoboda, nem először rongálták már meg, úgy szokták ezt csinálni hogy lefizetnek néhány fiatalt hogy rongáljanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!