Tőkés fellebbez kitüntetésének elvétele miatt

2013. november 22. 13:24

A Románia Csillaga érdemrend becsületbírósága méltatlannak találta Tőkés Lászlót állami kitüntetésére, ezért annak visszavonását javasolta az államfőnek. Tőkés bíróságon támadja meg a döntést.

2013. november 22. 13:24

Tőkés László a rendszerváltás elindításában játszott történelmi szerepéért kapta meg 2009-ben a Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatát. Visszavonását Victor Ponta kormányfő kezdeményezte, miután Tőkés László felvetette, hogy Magyarország vállaljon „védhatalmi” szerepet Erdély érdekében.

A politikus a becsületbíróság döntésére úgy reagált: a jogosság és az igazság érdekében folyatja az eljárást és fellebbezést nyújt be a közigazgatási bírósághoz, ahol a becsületbíróság határozatának felülbírálását kéri egyebek mellett a véleménynyilvánítás szabadságára és a védekezés alkotmányos jogára hivatkozva.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basatu
2013. november 22. 20:44
Ez az erkölcstelen hazaáruló prédikátor még neki áll feljebb,micsoda disznó pojáca!
S0ma
2013. november 22. 16:23
Ki a franc akarna bármelyik ország "csillaga" lenni? Nevetséges.
luga
2013. november 22. 15:45
Azt azért most sem lehet Tőkéstől elvitatni, amiért a kitüntetést kapta.
Antigoné
2013. november 22. 15:32
Mindenkinek meg lehet a (negatív)véleménye Tőkés újabbani politizálásáról, de az vitán felüli, hogy Románia jórészt neki köszönheti, hogy megszabadult a "Kárpátok Géniuszától".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!