Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Obama: Szíriában politikai átmenetre van szükség

2013. szeptember 04. 16:45

Szíriában „politikai átmenetre” van szükség, a polgárháború szörnyűségeit követően Bassár el-Aszad elnök nem lehet képes visszanyerni legitimitását – mondta Barack Obama amerikai elnök szerdán Stockholmban.

2013. szeptember 04. 16:45

Obama azt mondta, ő is aggódik az ellenzék egyes elemei – különösen az al-Kaidához közel álló csoportok –, illetve az ország területi integritása miatt, de ennek ellenére is kiállt egy katonai beavatkozás szükségessége mellett.

A sajtóértekezleten ismét leszögezte, hogy az esetleges amerikai beavatkozás, amelyet reményei szerint a Kongresszus is támogatni fog, korlátozott lesz, és a vegyi fegyverek újbóli bevetésének megakadályozására irányul majd.

Nem én húztam vörös vonalat, hanem a nemzetközi közösség és a Kongresszus (...) Nem az én szavahihetőségem forog kockán, hanem a nemzetközi közösségé, Amerikáé és a Kongresszusé” – közölte Barack Obama amerikai elnök szerdán Stockholmban, a svéd miniszterelnökkel, Fredrik Reinfeldt-tel közös sajtóértekezletén az esetleges szíriai beavatkozással kapcsolatban.

Obama ezt egy arra vonatkozó kérdésre jelentette ki, hogy nem forog-e kockán szavahihetősége annak fényében, hogy korábban "vörös vonalnak" nevezte a vegyi fegyverek bevetését, aminek „átlépése” megtorlást von maga után. Obama szerint a vörös vonalat a nemzetközi közösség húzta meg, amikor a világ országainak hatalmas többsége illegálisnak minősítette a vegyi fegyverek bevetését, illetve az amerikai Kongresszus, amikor ratifikálta ezen nemzetközi szerződést.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. szeptember 04. 21:06
"Nem én húztam vörös vonalat" Nem te nevezted "vörös vonalnak"? Máris kezded a sumákolást, Obi?
MacElek
2013. szeptember 04. 21:01
"Szíriában „politikai átmenetre” van szükség" Kinek?
Csigorin
2013. szeptember 04. 20:10
Ezt talan ne te dontsd el, hanem bizd a szirekre.
Text adósság
2013. szeptember 04. 19:10
Obama, Asszad nagyon kemény gyerek, nehogy El B Asszad legyen belőle. Asszad elnököt át kell keresztelni Kovács László névre és meg volt a rendszer váltás. Prutty!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!