Gašparovič: Szlovákiának stratégiai érdeke a jó viszony Magyarországgal

2013. február 28. 19:21

Szlovákiának stratégiai érdeke a baráti, a kiszámítható szomszédsági és a megbízható partneri viszony Magyarországgal – szögezte le Ivan Gašparovič szlovák köztársasági elnök abban a levelében, amelyben magyar partnerének, Áder János köztársasági elnöknek mondott köszönetet a magyarországi vendéglátásért.

2013. február 28. 19:21

Gašparovič február 19-én és 20-án volt Áder János vendége. Személyében kilenc év után első ízben tett szlovák államfő hivatalos látogatást Magyarországon. „Meggyőződésem, hogy budapesti tárgyalásaink teret nyitottak az állampolgárainkat szolgáló szlovák-magyar együttműködés előtt” – írta Gašparovič. A levél teljes szövegét csütörtökön hozták nyilvánosságra a szlovák államfő honlapján.

Gašparovič kifejtette: a magyar államfővel és a kormányfővel folytatott megbeszélései újfent megerősítették azon meggyőződését, hogy a jószomszédi kapcsolatok és a két ország korrekt együttműködése minden közös érdeklődésre számot tartó területen „csak a nyitott, tárgyilagos és konstruktív párbeszéd alapján lehetséges”. Hozzátette: „örülök, hogy tárgyalásainkkal éppen az ilyen minőségű párbeszédet és együttműködést erősítettük”. Levele végén Gašparovič hivatalos szlovákiai látogatásra hívta meg a magyar köztársasági elnököt. A látogatás időpontját diplomáciai úton rögzítik.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2013. március 01. 09:05
"Gašparovič: Szlovákiának stratégiai érdeke a jó viszony Magyarországgal" Ezért fostok a pofánkba nap mint nap... (Meg azért, mert a "kedves" vezetöink ilyen hulladékok!)
sufnik
2013. március 01. 08:43
Éljen a BENES dekrétum!!
Laibach
2013. február 28. 20:45
Sajnos Antal és Jeszenszky elcseszte a Csehszlovákia, Jugoszlávia, Szovjetunió felbomlásakor adódó történelmi lehetőségeket. Pedig....
Necoure Yamakee
2013. február 28. 20:26
Szeirntem is rohadt jó dolog lenne Gasparovic, ha jó szomszédok lennénk. Ha nem menne egyfolytában ez az izmozás. Ha nem büntetnétek, nem fosztanátok meg állampolgáraitokat jogaiktól csak azért mert egy kisebbség tagjai. Ha büszkék lehetnének szlovák ÉS magyar állampolgárságukra, ahogy nálunk azok az itt élő szlovákok. Mi nem piszkáljuk az itt élő nemzetiségeket. Ha egyszer ők Nimmerschnek nevezik Hímesházát, akkor annak az a neve és nem verjük le a táblájukat ahogy ti teszitek a magyarlakta területeket. Ha békésben kirakják a román trikolórt, akkor mi azt elfogadjuk, és nem tiltjuk, ahogy ti szubhumán körüllakók ezt teszitek napjainkban. Ilyen egyszerű ez a XXI századi Európában. Klasszak a leveleid, de most már ideje lenne leállítani magatokat végre. Itt csak minket ért sérelem, elvettétek az országunk egyik legszebb területét, az ottani várainkat, emlékeinket, testvéreinket, ráadásul mostanában mindenkit ki is sajátítotok magatoknak. Ennek nem tudunk örülni, de higgyétek el semmi értelme ennek, a magyar mindig volt és mindig lesz, mert magyarnak lenni nem faji kérdés, hanem gondolkodás, életminőség kérdése. Azt meg nem tudjátok kiírtani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!