Kétnyelvűsítést kér felvidéki partnereitől a CBA

2012. december 06. 17:53

A CBA a magyarlakta települések üzleteinek kétnyelvűsítését kéri szlovákiai partnereitől, ellenkező esetben pedig a megkötött franchise-szerződések felmondását helyezte kilátásba – értesült a Fontos Vagy! mozgalom.

2012. december 06. 17:53

A CBA vezetés úgy döntött, hogy felmondja szlovákiai partnereivel kötött franchise-szerződését, amennyiben azok nem vállalják a magyarlakta települések üzleteinek teljes kétnyelvűsítését – értesült a Fontos Vagy! mozgalom.

A mozgalom Facebook-oldalán Fodor Attilára, a CBA kommunikációs igazgatójára hivatkozva azt írja: a döntés előtt Fodor Baldauf László elnök-vezérigazgatóval és jogászokal egyeztetett. Amennyiben a szlovákiai üzletek nem hajtják végre a kétnyelvűsítést, akkor azok a CBA logóját és brandjét sem használhatják. Az üzletlánc szerint a döntés azzal is indokolható, hogy a szlovákiai magyar közösség nyelvhasználati igényeinek ki nem elégítése rombolja a vállalati imázst.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
next mindig élni fog
2012. december 07. 11:53
Ez szép dolog, de a CBA miért politizál? Mi lenne, ha az Auchan, vagy a Tesco is elkezdené itt nálunk? Lenne jó nagy ugatás! Hm!
Netuddgi
2012. december 07. 08:09
Helyes! Trianont nem lehet hagyományos diplomáciai-katonai úton visszacsinálni. De így igen!
tunde04
2012. december 06. 21:12
ja, ha már egyszer CBA! a mi városunkban eddig volt 3 üzletük. de (szerencsére?) ebből az utóbbi 2 hónapban 2 coop lett. tud valaki a változás okáról? most terjeszkednek vagy nem?
Samsa
2012. december 06. 21:05
Biztos beszartak a tótok, rendesen. A magyarok boltjaitól ments meg uram minket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!