Ingyenes lesz a tömegközlekedés Tallinnban

2012. március 27. 10:57

A szavazók háromnegyede mondott igen a tallinni polgármester által kezdeményezett népszavazáson, így az ott lakóknak 2013-tól ingyenes lesz a tömegközlekedés az észt fővárosban.

2012. március 27. 10:57

2013 januárjától ingyenes lesz a tömegközlekedés Tallinnban az ott lakók számára, miután a lakosok népszavazáson mondtak igent Edgar Savisaar, az észt főváros polgármesterének kezdeményezésére – írja a Kitekintő.hu. A voksoláson a jogosultak nagyjából 20 százaléka szavazott, közülük 75,5 százaléknyian támogatták a javaslatot. Az ingyenes utazás csak a tallinniakra vonatkozik, a turistáknak, és a máshol élőknek továbbra is fizetniük kell majd.

A polgármester az autóforgalom csökkenését és a kereskedelem fellendülését várja a javaslattól, ami szerinte Tallinn lélekszámának növekedésére is pozitív hatással lesz.

A Tallinn közgyűlésében ellenzékben lévő kormánypárt szerint a polgármester kezdeményezése kampányfogás, és megkérdőjelezte annak szükségességét. Több civil szervezet azonban örül a hírnek, és azt reméli, hogy más városok is követik a példát.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2012. március 27. 18:22
Semmi nincs ingyen. Valaki mindig fizeti a számlát.
buckafej
2012. március 27. 11:37
Horváth Csaba egy vátesz, egy magyar Kasszandra. Egyébként szerintem is hülyeség ilyesmire szoktatni az embereket. Később nehéz lesz erről lejönni, lásd nyuggerutazás.
anticonstitutionnelle
2012. március 27. 11:27
marhaság. Aki fogyaszt az fizessen.
Arma Gedeon
2012. március 27. 11:24
Első lépésnek jó. Aztán jöhet a villany, a víz, a gáz, a kenyér, a benzin... Úgy értem, a talliniaknak. A hülye vidékiek adóját meg fel kell emelni! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!