Roma államról elmélkedik Slota

2011. szeptember 16. 16:34

A Szlovák Nemzeti Párt vezetője szerint eszményi lenne, ha egy független államot hoznának létre a romák.

2011. szeptember 16. 16:34

Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt vezetője felvetette, hogy a romák hozzanak létre saját államot - írja a Sme című szlovák napilap. „Eszményi lenne, ha egy független államot hoznának létre, ahol az etnikai csoport (a romák) együtt lenne, mert csak ők értik meg egymást. Ahol nomád életmódot folytatnak, a világon sehol sem integrálódtak az adott államalkotó népekkel” - idézi a lap Slotát.

Slota szavai a párt honlapján jelentek meg kivonatolva, a teljes szöveg várhatóan októberben jelenik meg. A kivonatból az nem derül ki, hogy a politikus hová képzeli el ezt az államot.
 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OmegaMale
2011. szeptember 17. 18:45
Király ötlet! Nem kell, hogy legyen önálló területe, az EU-n belül szabad az áruk és a szolgáltatások áramlása. Egyszerűen kapnának egy roma állampolgárságot és lenne állami apparátusuk, ami beszedné tőlük az adót, szociális ellátást nyújtana szerződéses alapon mindenhol az EU-ban, stb. A lényeg, hogy az adott ország helyett a roma logikai államtól kapnák a szociális transzfereket és oda adóznának. Továbbra is együtt élnénk, sőt, megszűnnének az etnikai feszültségek, amiket a közös transzferekből való részesülés szül, minden országban kettős állampolgárok lennének, de nem az helyi ország tartaná el őket, hanem a pánroma állami apparátus. Ha bármi gondjuk lenne, mehetnének az övékihez megoldani. Nem lenne többé rásszistázás, mindeki a saját vérével intézhetné az ügyét-baját. Integrálni sem kell őket, aki magyarként akar dolgozni, az ide szokik be, aki romaként, az meg a logikai államhoz. Úgyis szeretnek Strasburg-ba menni, így azt sem kell. Pl. lehetne váltani a kéttős állampolgárságot, ha pl. jönnének német vagy skandináv romák és beválnak, megtartanánk őket és kaphatnának magyar állampolgárságot. Romabűnözőket a romazsaruk kergetnék, elfogultság kizárva :D. Nekik is az az érdekük, hogy ne a sleppjükkel azonosítsák őket. A roma rendszám lenne az új szlovák, szóval lehetőségek kimeríthetetlen forrása xD.
Forsz
2011. szeptember 17. 13:10
Csak emlékeztetőül: Torgyán ezt már felvetette - gondolom, nem sok komolysággal, de előállt vele a '90-es évek elején - és a helyet is meghatározta. Ő a cigányok országát a Duna delta vidékére képzelte el. Persze, ez ugyanakkora ostobaság volt, mint a slotai ötlet. Ezeknek soha sem lesz önálló államuk, nem is kell nekik, hisz az életük a kötetlen csavargás, de legalább is a szabad életforma. A rend az számukra teher, ők a "szabadság gyermekei". A megélhetést a lopás jelenti, avagy bármi, ami nem igényel munkát. Így volt ez már ötszáz évvel ezelőtt is és nem csak Mátyás Magyarországán, de ahol megjelentek mindenhol. Van kivétel természetesen, de körülbelül annyi, mint amennyi vitamin található a szarban. Saját ország? Ezeknek? Létrehozni sem lehetne, nem fenntartani.
OrangeOrder
2011. szeptember 17. 12:10
Amúgy jó ötlet, megtenném Szlotát az államfőjévé.
Csigorin
2011. szeptember 17. 10:13
Onallo allamkent ezek annyira mennenek hogy Eszak Korea kuldene nekik segelyt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!