Szvatopluk szobra a helyén marad

2010. szeptember 22. 17:53

Nem bontják el a választási kampány során felállított pozsonyi Szvatopluk-szobrot, viszont megváltoztatják annak feliratát és kettős keresztjét is.

2010. szeptember 22. 17:53

Nem távolítják el Szvatopluk morva fejedelem lovasszobrát a pozsonyi várból, viszont két eleme meg lesz változtatva - jelentette be Richard Sulík, a szlovák törvényhozás elnöke szerdai pozsonyi sajtótájékoztatóján.

Az alkotás talapzatáról eltüntetik az „ószlovákok királya” feliratot, ez a szakértők szerint történelmietlen. Szvatopluk pajzsán a kettős keresztet is módosítják, mivel az jelenlegi formájában a Hitler szövetségesének számító fasiszta Hlinka Gárda jelképére hasonlít. A társadalmi vitát és felháborodást előidéző szobrot a júniusi parlamenti választások előtt állították.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2010. szeptember 23. 07:22
Maradjon csak ahol, szegény szlovákok. Egyetlen, és utolsó(!) említésre méltó fejedelme egy morva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!