Brit hírszerzés: akár deportálhatják is az ukránokat az oroszok, ha nem működnek együtt

2023. április 24. 14:08

A britek szerint Oroszország igyekszik azt mutatni, hogy az invázió sikeres.

2023. április 24. 14:08
null

A Brit Védelmi Minisztérium Twitter-oldalán osztotta meg legfrissebb tudósítását az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. A bejegyzésben három pontban foglalták össze, hogyan igyekszik Oroszország a bürokrácián keresztül integrálódásra kényszeríteni a meghódított területek lakóit.

„Ukrajna meghódított területein a hatóságok arra kényszerítik az állampolgárokat, hogy fogadják el az orosz útlevelet.

– olvasható a jelentésben.

Így olvasztanák be a lakosságot

Ezt követően kifejtik, hogy az oroszok már a háború előtt is éltek hasonló eszközökkel az ukrán lakosság beolvasztására. „Oroszország fegyverként használja az útleveleket az elfoglalt területek lakóinak »oroszosítására«, ahogy azt már korábban, az invázió kezdete előtt Donyeckben és Luhanszkban is tették” – írják.

A Brit Védelmi Minisztérium szerint a közelgő elnökválasztás miatt az orosz kormánynak fontos a támadás sikerességének hangsúlyozása. „A támadók igyekeznek a meghódított ukrán területeket az Orosz Föderációba integrálni, ezzel is azt mutatva, hogy a katonai invázió sikeres. Ez az üzenet különösen is fontos a közelgő, 2024-es elnökválasztás előtt” – derül ki az április 24-i jelentésből.

Mutatjuk a brit tárca eredeti jelentését:

A nyitókép illusztráció, forrása a Getty Images.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2023. április 24. 19:19
Az orosz politika mindig is állati szintet képviselt, most is. Talán Jelcin alatt nem, igaz, azért, mert mindig részeg volt.
Kotucso
2023. április 24. 18:03
A briz hírszerzést kellene már a picsába deportálni.
káli
2023. április 24. 17:45
Jól van szopósok, ezeknek drukkoltok! Mondjuk annyit is értek!
letsgobrandon
2023. április 24. 16:43
csak mondom.. hogy ukrajnában már sem ellenzéki sajtó , sem ellenzéki pártok nem léteznek... ... és nem Putyin miatt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!