Vegyen a gyereknek igazi, kék BKV-buszt!

2023. március 31. 10:46

Ha régi álma volt, hogy legyen saját, kék BKV busza, vagy a gyereket lepné meg vele, akkor egyelőre lemaradt róla, ugyanis lezárult a közlekedési társaság árverése, ám nyugalom, lesz még!

2023. március 31. 10:46
null
Sal Endre
Sal Endre

Nem kevesebb, mint 16 darab buszt bocsátott aukcióra a BKV. Némi meglepetésre csupán egyetlen járműre érkezett licit, arra viszont hét darab, így végül 1 millió 800 ezer forintért vihette haza az Ikarus 280.49-es buszt az új tulajdonosa. A fiatalabb évjáratú Ikarusok és Volvók nem keltették fel a licitálók figyelmét, az 1985-ben hadrendbe állított 280.49-es viszont igen. Az Ikarus gyár története során 60 ezer 993 darab készült a 280-asból, ennek fele a Szovjetunióba került, de Iránba és Tanzániába is vittek belőle, és természetesen vett a BKV is.

Metrófogantyúra és jegykezelő gépre is licitálhat. Fotó: arveres.bkv.hu

Az 1 millió 800 ezer forint jó vételárnak tűnik, ám ne feledjük, hogy a BKV az amúgy már nem használt, feleslegessé vált, olykor sérült vagy üzemképtelen járműveket adja el. Persze nem csak buszokat, hiszen a közlekedési relikviáknak is komoly gyűjtői köre van. A most futó árverésen például régi metrófogantyúra is lehet licitálni, de jegykezelő-gépet is vásárolhat, akinek éppen az hiányzik otthonról…

Nyitókép: arveres.bkv.hu

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2023. április 01. 21:09
Szeretnék nyaralni, vennék egy csuklóst atépíteni lakóautónak. Azonban ha valamit nagyon utálok az a nyaralás. Akinek van értelmes élete, az aligha akar nyaralni, mert van mivel töltenie az életét és nincs szüksége pótélményekre a valódi élet helyett.
WLaci
2023. március 31. 22:29
Remélem, visszatér ez a kék a Vitézy-féle bilikék helyett. Igazi konzervatív gesztus volt ezt is megváltoztatni, végül is csak 100 éve voltak ilyen színűek a budapesti buszok...
letsgobrandon
2023. március 31. 13:41
vinni kell a csirketelepre amit nem tudnak eladni
petabi
2023. március 31. 12:55
Jók voltak azok az öreg ikaruszok,amikor a segítségükkel egy éjszaka alatt eltakarították a migránsokat a Baross térről,meg azonnal átfuvarozták őket a Horvát határról fel egészen az osztrák határig,Hegyeshalomig. Azok az akciók nagyon imponálók voltak. Vagyis lehet,hogy le voltak állítva,de üzemképesek voltak és nagyon hasznosak is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!