Több tízezer Suzukit hívnak vissza fékproblémák miatt

2022. november 02. 10:53

Gyengülő fékhatás miatt díjmentes javításra hívja vissza egyes Vitara és SX4 S-CROSS modelljeit Suzuki Motor Corporation.

2022. november 02. 10:53
null

Gyengülő fékhatás miatt díjmentes javításra hívja vissza egyes Vitara és SX4 S-CROSS modelljeit Suzuki Motor Corporation, az akció 66 ezer magyarországi vásárlót érint - közölte az esztergomi autógyár kommunikációs vezetője szerdán az MTI-vel. Bonnár-Csonka Zsuzsanna tájékoztatása szerint gyári ellenőrzés során fedezték fel, hogy a fékrásegítő működéséhez szűkséges, vákuumot előállító visszacsapó szelep a motorolaj hatására megdagadhat.

A hiba esetén a vezetőnek nagyobb erőt kell kifejteni a fék működtetéséhez. A Magyar Suzuki díjmentesen cseréli a visszahívási kampányban érintett 66 ezer vásárlónak a szükséges alkatrészeket. Azoknál az évjáratoknál, amelyeknél már nincs érvényes garancia, a társaság méltányosságból szintén díjmentesen végzi el a cserét - közölte az autógyár.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
critical man
2022. november 02. 16:27
A VW is hívott vissza tömegesen, kigyulladt bennük ez az, meg ugye az AdBlue adagolást vezérlő szovtfer csere, hogy ne csaljon a gép környezetszennyezés mérésekor.
critical man
2022. november 02. 16:24
Mondjuk, aki a visszacsapószelepet gyártotta, az most nagyon rábaszott. Mondjuk 100.000 Suzuki szervízköltségét kitermelni jó pár 10 millió szelepet kell eladni. Pár biztosító is vért fog hugyozni.
szemlelo
2022. november 02. 15:53
Na, ilyesmi egy német gyártóval nem fordul elő. Ők sohasem ismerik el, ha a termék hibás.
cutcopy
2022. november 02. 11:33
Akkor nincs más választás, RAV4..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!