Őrtüzeket gyújtottak a Székely Autonómia Napján Székelyföldön

2022. október 30. 18:36

A Székely Nemzeti Tanács kiáltványában leszögezik: Székelyföld népe kitart a területi autonómia igénye mellett.

2022. október 30. 18:36
null

Őrtüzeket gyújtottak vasárnap este Székelyföld megannyi településén az autonómiaigény újbóli kinyilvánítására. A települések melletti magaslatokon gyújtott őrtüzek mindegyikénél felolvasták a rendezvény kiáltványát, amelyet – akárcsak a korábbi években – az őrtűzgyújtást kezdeményező és szervező Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke, Izsák Balázs jegyez. A dokumentum nyomatékosítja:

a területi autonómia a biztonság, a béke és a jólét záloga lehetne Székelyföldön.

Azt is leszögezi, hogy Székelyföld népe a koronavírus-járvány után a nemzetközi élet minden felszültségét átélve is kitart a területi autonómia igénye mellett.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2022. október 31. 07:11
Tegnap Komárom utcáin sétáltunk, csodálatos orgonakoncertet hallgattunk a Szent András bazilikában, utána népes körben néztük meg a hangszert közelről, aztán a templom előtti téren kergetőztünk a gyerekkel vagy félórát. Hogy mindebben mi ebben a fontos itt? Hogy elvileg Szlovákiában voltunk. A túloldalon. De én tökéletesen otthon éreztem magam. Magunk között voltunk, a miénkben. Jókai, Klapka, Szent István szobrok csak a hídtól 300 méteren belül egy csokorban. Az erdélyiek sokkal messzebb vannak. De tartsanak ki. Amit lehet, amit tudunk, próbálunk mi is segíteni. Mert közös az ügyünk, egy nép vagyunk. Ami nekik nehéz, nekünk nehéz, én így gondolom.
Paplacs
2022. október 31. 00:26
Erről az eseményről mindig a Máglyatűz jut az eszembe. Nagyon jó könyv. Történelmi áttekintést ad, gondolkodásra késztet, emellett egy izgalmas történet. Mindenkinek jó szívvel ajánlom. Demkó nagyon jó tollú író és egy igazi hazafi.
APESZ72
2022. október 30. 22:48
Sajnos ez a maximum. Nem vagyunk bosnyákok....
amca
2022. október 30. 21:56
Magam is gyújtottam. Nem akarok dicsekedni ,de az enyém a legszebb. Elárulom a titkot. 10 éves száraz nádszövet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!