Az egyetlen megoldás, ha Magyarországot elvágjuk az EU-s pénzektől – betelt a pohár az EP-alelnöknél

2022. október 11. 09:50

Katarina Barley szerint az EU súlyos hibákat követett el: nem elég következetes a magyar kormányfővel szemben.

2022. október 11. 09:50
null

– fogalmazott Katarina Barley, a német Tagesspiegel cikke szerint, amely a német szociáldemokrata politikus a The Pioneer című lap anyagát szemlézte.

Az Európai Parlament (EP) alelnöke kifejtette: Orbán Viktor nem egyik napról a másikra került olyan helyzetbe, hogy zsarolni tudja az EU-t, ez tizenkét év alatt épült fel. (…) Most nagyon kényelmes helyzetben van. Úgy változtatta meg az országot és a szabályokat, a választási törvényt, a média szabadságát, sok más dolgot, hogy szinte már nem is lehet leszavazni.”

A magyar miniszterelnök bármikor megzsarolhatja az EU-t – mondta Barley, leszögezve:

A The Pioneer portál feleleveníti, szeptemberben az EP arról szavazott, hogy Magyarországon már nincs „teljes értékű demokrácia”. Barley júniusban pedig arról beszélt: megvonná Magyarország szavazati jogát az EP-ben. Mint fogalmazott Orbán „darabról darabra” teljesen megkaparintotta az országot.

Nyitókép: AFP

Összesen 427 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2022. október 13. 18:21
Vonyítsatok fideszszopó kutyák, van miért!!! Vonyítsatok köcsögök!!!!!!!!!!!!!!!
Hyazinth
2022. október 12. 19:14
Ez a hp is azt gondolja, hogy a kormányunkat bünteti a pénzcsap elzárásával, nem pedig az egyszerű magyar embereket? Egyik politikusunk sincs rászorulva az EU pénzére, még az ellenzékiek is vígan élnek. Az csak kamu, hogy Jakabnak csak parizerre telik, Hadházynak meg csak likas zoknira.
Kegyes urunk KaroIus
2022. október 12. 17:04
Már arra sem veszik a fáradságot, hogy álcázzák a szándékukat, Magyarország kormányának megdöntését.
Unknown
2022. október 12. 12:17
Nemcsak hazug, de hülye is! Ha "elvágják Orbánt a pénzektől", akkor majd le lehet szavazni a következő választáson?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!