Meghalt egy terhes turista Portugáliában, miután elküldték a kórházból – lemondott az egészségügyi miniszter

2022. augusztus 31. 09:38

Benyújtotta lemondását kedden a portugál egészségügyi miniszter, miután az ellenzék bírálta a nyáron kialakult káoszt, elsősorban a szülészeti osztályokat érintő orvoshiány miatt.

2022. augusztus 31. 09:38
null

Benyújtotta lemondását kedden a portugál egészségügyi miniszter, miután az ellenzék bírálta a nyáron kialakult, elsősorban a szülészeti osztályokat érintő orvoshiány miatt. Marta Temido lemondását António Costa miniszterelnök elfogadta, s megköszönte eddigi munkáját, kiemelve a koronavírus-járvány tetőzése idején végzett tevékenységét. Utódját várhatóan később nevezik ki, a kormányfő ugyanis szerdán többnapos látogatásra Mozambikba megy. Portugáliában nyáron az orvoshiány miatt több kórház csökkentett létszámra állt át, néhány szülészeti osztályt pedig be kellett zárni.

Lemondásához az vezetett, hogy egy állapotos indiai turista életét vesztette, miután kórházról kórházra szállították a fővárosban, mivel az első intézményben – a főváros legnagyobb kórházában – helyhiány miatt elutasították a felvételét.

(MTI) 

Nyitókép: Nuno Cruz/AFP

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2022. szeptember 01. 11:27
Orbán a felelős.
krampus
2022. augusztus 31. 13:01
Jut is, marad is indiai boven.
Micó
2022. augusztus 31. 12:52
Monjon le mindenki!
Micó
2022. augusztus 31. 12:52
Én nem mondtam volna le. Mondjon le a pénzügyes, vagy a minielnök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!