Orbán Viktor: A rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája

2022. július 02. 11:25

A miniszterelnök emlékeztetett: voltak olyan idők, amikor félkatonai szervezetek „masíroztak” az utcákon.

2022. július 02. 11:25
null

Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

A kormányfő úgy fogalmazott: „erősnek, felkészültnek és egységesnek kell lennünk, mert a közösségünkre leselkedő veszélyeket csak így leszünk képesek elhárítani,

Hozzátette: veszélyek szép számmal vannak, hiszen migránsok százezrei ostromolják Magyarország határait, Nyugat-Európa nagyvárosait terrortámadások rázzák meg, két évig halálos vírus fenyegetett, és most kitört a háború a szomszédban. Orbán Viktor kiemelte: az állam legfontosabb feladata a közrend védelme. Az a kormányzat, amelyik nem képes szavatolni az élet és a vagyon biztonságát, elveszti a jogot, hogy a polgároktól együttműködést várjon.    

„Magyarország legkeményebb valutája”

Felidézte, voltak olyan idők, amikor

de ma már más idők járnak.  A rendszerváltás, vagyis 30 év óta 2021-ben követték el Magyarországon a legkevesebb bűncselekményt, így mára Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országává, Budapest pedig az egyik legbiztonságosabb fővárosává vált. Érdemes ezt megbecsülni - mondta, rámutatva: a következő évtizedekben egy ország rendezettsége és biztonsága lesz a legnagyobb előny a nemzetközi versenyben. „A biztonság árfolyama folyamatosan emelkedik, a rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája” – értékelt. Hozzátette: a szomszédban zajló háború mutatja, hogy fel kell készülni minden lehetséges forgatókönyvre.

(MTI)

Nyitókép: MTI

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lanter
2022. július 04. 17:29
Tűzparancsot a déli határra!!!!
Lajoss
2022. július 02. 18:06
Az biztos,hogy a forint már szart sem ér.Köszi,fidesz!
-Zsolt-
2022. július 02. 17:53
Ha már a valódi valuta, a forint a béka segge alatt van. . .
Pelso j.
2022. július 02. 15:29
Hát, a forintnál biztosan keményebb valuta. Bár, se rend, se biztonság....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!