Befogták a Börzsönyben kóborló kengurut

2022. július 20. 15:00

Az egzotikus állat már biztonságban van a kosdi Robirtokon, várja, hogy a gazdája érte menjen.

2022. július 20. 15:00
null

Befogták a Pest megyében kóborló kengurut – írta a Vác és térségének történéseiről tudósító 0627.hu. A kimerült állatot gazdája jelentkezéséig a kosdi Robirtok fogadta be.

A portál kitért arra, hogy

az erszényes emlőst először motorral, majd futva üldözték, végül hálóval sikerült befognia egy kisebb csapatnak kedd reggel. 

Az elfogott kenguru lábait összekötözték, az állatot vízzel hűtötték. A helyszínen segítségükre volt az állatkert egyik volt munkatársa is – számolt be a portál.

A kenguru vad, ijedt és kimerült

A 0627.hu megszólaltatta Gyetvainé Zováth Anikót, a Robirtok tulajdonosát is, aki elmondta: az állat nagyon vad, ijedt és kimerült. Hiába próbált próbált közelíteni felé, a kenguru rémült ugrálással reagált. Hozzátette: a birtokon található kenguruk ilyen viselkedést soha nem produkáltak.

A befogott kengurun sérülés nem volt, a körülményekhez képest jó állapotban találtak rá, várják, hogy gazdája érte menjen.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2022. július 21. 08:25
És miért nem lőtték le? Minek üldözik? Gondolom, a gazdája is a húsáért tartotta.
Berendel
2022. július 20. 19:12
"...aki elmondta: az állat nagyon vad, ijedt és kimerült. ... rémült ugrálással reagált. ..." Milyen legyen? Árkon-bokron át hajszolták motorral. Be se kellet volna fogni. Elfért volna boldogan a Börzsönyben.
Akitlosz
2022. július 20. 17:46
Ki a gazdája? Lehet Magyarországon legálisan kengurut tartani?
alter_ego
2022. július 20. 16:36
Hah! Börzsönyi kenguru! Ízlelgessük csak! (Ilyen még felétek nem vót. Beee...) Legendákat szőhetünk köré. - Mondtam is Kengunak: ugorj mán le egy láda sörér', te! Hozott is kettőt! - Az semmi, fájt az asszony dereka, Kengu ugrált rajta egy kicsit, mingyán helyregyütt! Folytassátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!