Több mint egymillió dollárért árverezték el Hitler aranyóráját

2022. július 29. 11:03

A vártnál jóval kevesebbért, de még így is több mint egymillió dollárért árverezték el Adolf Hitler aranyóráját az Egyesült Államokban.

2022. július 29. 11:03
null

A zsidó szervezetek tiltakozása ellenére megtartott aukción 1,1 millió dollárért (mintegy 420 millió forint) kelt el a náci relikvia, jóval kevesebbért az Alexander Historical Auctions árverezőház által várt 2-4 millió dollárnál.

Az aukciósház csütörtöki közlése szerint az órát a belevésett birodalmi sassal és horogkereszttel a náci párt (NSDAP) tagjai ajándékozták Hitlernek 1933-ban. Egy francia katona találta meg a náci vezér berchtesgadeni alpesi rezidenciáján 1945. május 4-én, négy nappal Hitler öngyilkossága után. Az óra évtizedeken át a katona családjának birtokában volt.

Forrás: YouTube
Forrás: YouTube

A European Jewish Association (EJA) zsidó ernyőszervezet levélben követelte az árverés lefújását, mondván, hogy a népirtó diktátor tulajdonából származók tárgyak elárverezése nem segíti elő a náci rémtettekből való okulást, az ilyen tárgyak múzeumokba valók, nem aukciókra.

A Maryland államban tartott árverésen dollárszázezrekért keltek el más náci relikviák is. Egy birodalmi sas a hajdani berlini birodalmi kancelláriából 200 ezer dollárért ért meg egy licitálónak, egy bronz íróalátétet, amelyen Hitler aláírta a határmenti cseh területek bekebelezéséről szóló Müncheni Egyezményt, 290 ezer dollárért ütöttek le – olvasható az aukciósház honlapján.

Az Alexander Historical Auctions 2017-ben 243 ezer dollárért árverezte el a Hitler berlini bunkerében a második világháború végén talált rózsaszín telefonkészüléket.

(MTI)

Nyitókép: alexautographs.com

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. július 29. 21:50
Egymillió dollár az hány birodalmi márka?
Gyzoltan
2022. július 29. 21:09
Bonaparténak is kellett vagy 100 év ahhoz, hogy a vérivó korzikai szörnyetegből az elismert Napóleon lehessen! Az angol gyűlöletet, bosszút nehéz kiheverni, túlélni... Ennél mértékrendekkel veszélyesebb a zsidó gyűlölet és bosszú a levert német lázadás kapcsán, mely a zsidó világuralom ellen irányult... Lehet, hogy Hitlernek a zsidó gyűlölet végett, nem lesz elég 100 év, hogy értékén kerüljön értékelésre, lehet, hogy 150, vagy 200 év is kell hozzá, és néhány igazi történész, hogy a zsidóság bűnös emberiségellenes évszázados bűntettei köztudottá váljanak, hogy Hitler személyét, tetteit messzemenően átértékelje... -van mit helyretenni, átértékelni hamis történelmünkben! Az emberiségnek meg fel kell vérteznie magát a folyamatos zsidó hisztéria visszautasítására!
Akitlosz
2022. július 29. 16:27
Az is sokat elárul a világról, hogy a náci relikviák értékesek. A kommunista meg a kapitalista relikviák viszont jóval kevésbé azok. A "történelmi" TV csatornákon a műsoridő jelentős részében a nácikkal és a II. világháborúval foglalkoznak. Nagyon be akarnák magyarázni a világnak, hogy a nácik voltak a gonoszok, miközben a világ ma is úgy működik, ami arra utal, hogy Hitlernek igaza volt. Neki is csak hasonló élettapasztalatai voltak, mint a mai embereknek, amelyekből levonta a következtetéseit. " Az emberek közötti küzdelmet és a köztük lévő gyűlöletet nagyon specifikus érdekelt felek táplálják. Ez egy kicsi, gyökértelen, nemzetközi klikk, amelyik egymás ellen fordítja az embereket, és nem akarja, hogy békéjük legyen. Ezek az emberek azok, akik sehol sincsenek otthon és mindenhol otthon vannak, akiknek sehol nincsen szülőföldjük, amelyen felnőttek, de akik ma Berlinben élnek, holnap Brüsszelben, holnapután Párizsban, majd Prágában vagy Bécsben, vagy Londonban és akik mindenhol otthon érzik magukat. Ők az egyetlenek, akiket nemzetközi elemként lehet megnevezni, mert mindenütt üzleti tevékenységet folytatnak, de a nép nem követheti őket. A nép a szülőföldhöz, a hazához van kötve és az állam, a nemzet által kínált életlehetőségekhez. "
Akitlosz
2022. július 29. 16:18
"Egy francia katona találta meg a náci vezér berchtesgadeni alpesi rezidenciáján 1945. május 4-én, négy nappal Hitler öngyilkossága után. Az óra évtizedeken át a katona családjának birtokában volt. Forrás: YouTube" Oroszország meg lopja az ukrán gabonát, mi? Hát ez a francia katona mit csinált? Becsületesen megtalált, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!