Ausztriában egy már bezárt szénbánya újranyitását tervezik, mert nem jön elég orosz gáz

2022. június 21. 11:22

Napok óta a szokásos gázmennyiség mindössze felét szállítja Ausztriának az orosz Gazprom.

2022. június 21. 11:22
null

Vasárnap este válságtanácskozást tartottak Bécsben az osztrák kormány illetékesei, miután már napok óta a megrendelt gázmennyiség felét szállította csak a Gazprom és ezért úgy döntöttek, hogy újranyitják a Graz melletti, 2020-ban bezárt mellachi szénbányát, illetve a stájerországi szénerőművet – írja a Népszava.

A lap szerint az előkészületek több hónapot vesznek igénybe és a tényleges újranyitás csak akkor történik meg, ha az orosz gáz szállítása teljesen megszűnik. 

Ha pedig újraindulna majd a szénbánya és az erőmű, akkor is csak 70 százalékra csökkenne a mostani 80 százalékról az orosz gáztól való osztrák függőség.

Leonora Gewessler energiaügyi miniszter jelezte, hogy takarékossági intézkedésekre is kerül majd sor, a lakossági fogyasztásra is kiterjesztve.

Nyitóképen: A mellachi erőmű. Forrás: YouTube

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. június 21. 20:58
Szia Uram! Ruszki rúbel van eladó!
Ben Jeremiah
2022. június 21. 20:31
O.K. De KI fog ott bányászni? Ausztriában sem találnak dolgozó embert lényegében semmire sem. Se orvos, se ápoló, se kőműves, se teherautósofőr. Majd pont bányászokat fognak találni...
olajfa1
2022. június 21. 16:50
Gréta -és társai- igazán odaláncolhatnák magukat a csilléhez! -vagy a csillébe!....
budapesti
2022. június 21. 16:40
Ha nincs gáz, az gáz, kisztihand. Amelyik politikai erő előbb rájön a nyugati országokban (Ausztriában is), hogy az embargóellenességre kell építeni a továbbiakban - és az oroszellenes hisztériából való kilépésre -, azé a jövő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!