Katarina Barley: Magyarország nélkül kell bevezetni az olajembargót

2022. május 22. 09:56

Az EP német alelnöke szerint Orbán Viktor politikai célokra használja ki a helyzetet, és igyekszik több pénzt kisajtolni Brüsszelből.

2022. május 22. 09:56
null

Az Európai Parlament (EP) német alelnöke „arcátlanságnak tartja”, hogy Orbán Viktor milliárdokat követel, és ha nem kapja meg, nem hajlandó megszavazni az orosz kőolajimport leállítását. A szociáldemokrata Katarina Barley, aki a nagykoalíció idején igazságügyi miniszter volt, a német közszolgálati rádiónak, a Deuschlandfunknak adott nyilatkozatban megjegyezte, hogy „az EU nem engedhet, mert a pénz a csókosoknál kötne ki” – idézte az alelnök szavait a hvg360.

Ezért az javasolja, hogy a bojkottot a magyar kormány nélkül indítsák be, ami persze messze nem optimális, viszont „Orbán nagyon sok pénzt akar, az Unió pedig nem hagyhatja, hogy megvezessék” – hangzott el a nyilatkozatban.

Barley: Orbán még gyakrabban fog homokot szórni a gépezetbe

Úgy értékelte, hogy amit a magyar vezetés „produkál”, az „csak ízelítő abból, mi várható Budapesttől”, és nem csupán Oroszország kapcsán. Miután nagy többséggel újjáválasztották, „Orbán még gyakrabban homokot fog szórni a gépezetbe” – hangsúlyozta Barley.

Az EP alelnöke hozzátette, „a blokádért egyedül a kormányfőt terheli a felelősség, mert a csehek, a szlovákok és a bolgárok is nehéz helyzetben vannak, de ők próbálnak elfogadható megoldást találni.

merthogy a jogállami hiányosságok miatt nem nyílt meg számára az újjáépítési alap. Ezért keres kerülőutat” – hangoztatta.

A politikus azt tartaná járható útnak, hogy 26-os körben fogadják el a megtorló intézkedéseket. Ez esetben nem kollektívan, hanem nemzeti alapon szüntetnék be az orosz olaj vásárlását – zárta mondandóját a Deutschlandfunknak adott interjúban a német szociáldemokrata EP-alelnök.

Nyitóképen Katarina Barley, EP-alelnök. Fotó: SEBASTIAN GOLLNOW / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 715 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ersa57
2022. május 23. 09:43
Azt el tudom fogadni, semmi bajom nincs vele, hogy OV. cigány(származású), de azt már nem, hogy EURÓPA CIGÁNYSÁGÁT CSINÁLJON A MAGYAR NEMZETBŐL!!!! Ha a jogainkról van szó mi vagyunk a leghangosabbak, pénzosztáskor tartjuk (tartanánk) mind a két markunkat, de ha szolidaritásról vagy kötelességről van szó, akkor a háttérbe húzódunk, kivárunk, sunyi módon lapítunk. Fideszesek! Hol van az általatok oly nagyra tartott NEMZETI ÖNÉRZET, BÜSZKESÉG, ÖNBECSÜLÉS?????? Nálatok ez azt jelenti, hogy akár zsarolás útján is, minél nagyobb haszonra tegyünk szert????
Onurisz
2022. május 23. 07:39
Mi is ezt mondjuk: vezessék be nélkülünk. Ezzel csak az a probléma kisanyám, hogy nem mi vesszük a legtöbb orosz olajat és nem mi hamisítjuk, hanem a többi sunnyogó állam. Majd akkor nézel nagyot, amikor a 26 sem szavazza meg az embargót.
Bradanek
2022. május 23. 06:35
Ilyen lenne az EU, közös, egységes álláspontja? Mit ír elő az alapszerződés? Példamutatás európai jogszerűségből.
Gulyásleves
2022. május 23. 06:25
Úgy értékelte, hogy amit a magyar vezetés „produkál”, az „csak ízelítő abból, mi várható Budapesttől”, és nem csupán Oroszország kapcsán. Miután nagy többséggel újjáválasztották, „Orbán még gyakrabban homokot fog szórni a gépezetbe” – hangsúlyozta Barley. Akkor témánál vagyunk Magyarország rohad...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!