Elképesztő körülmények uralkodtak egy budapesti pizzériában (VIDEÓ)

2022. május 18. 09:58

A főzőtérben hemzsegtek a csótányok, a berendezések pedig szennyezettek voltak.

2022. május 18. 09:58
null

Egy budapesti pizzéria ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei.

A hivatal szakemberei a vendéglátó-ipari egység helyszíni ellenőrzésénél megállapították, hogy az étterem üzemi helyiségei túlzsúfoltak, a padozat, az oldalfalak, berendezések, polcok szennyezettek voltak. Több helyen a technológiához nem kapcsolódó tárgyakat, eszközöket tároltak, ezzel szennyeződés veszélyének tették ki az élelmiszereket.

Koszos berendezések, ráégett szennyeződés, csótányok

A húselőkészítő helyiség fagyasztó-, hűtő-, daráló- és szeletelőberendezései koszosak voltak, a főzőtérben a sütő lábazata körül és a sütő alatt nagy mennyiségű szennyeződés gyülemlett fel, a tűzhely rácsrostjaira vastagon ráégett a szennyeződés.

A nyitott bejárati ajtó közvetlen közelében található szennyezett dagasztógép félig megtelt vízzel, benne a következő dagasztáshoz előkészített kovásszal.

A közlemény szerint további problémát jelentett a hűtőterek rendezetlensége, de az eltérő higiéniai megítélésű élelmiszerek szakosított tárolása sem volt megoldott.

Ráadásul az étterem több helyiségében, így

az árukiadóban a hűtőszekrény ajtaján, a főzőtérben és a mosogató melletti tárolóban elhelyezett edényeken, eszközökön nagy mennyiségű, élő csótányt találtak a Nébih munkatársai.


Súlyos hiányosságként értékelték a szakemberek, hogy a főzőtérben található egyetlen kézmosó eldugult, kézmosószer, papír kéztörlő, hulladéktároló sem állt rendelkezésre. Az egész egységben kizárólag a vendégmosdókban lehetett higiénikus módon kezet mosni. A dolgozók munkaruházata is erősen elhasznált, szennyezett volt.

Több mint 80 kilónyi lejárt élelmiszert is kivontak a forgalomból

A Nébih a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő körülmények miatt egyrészt felfüggesztette az egység működését, másrészt 9 tétel, összesen 82,18 kilogramm nem nyomon követhető vagy lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból, illetve felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta.

Ugyanakkor jelezték, az étterem az élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét. 

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van  – olvasható a Nébih közleményében.

A pizzériában uralkodó állapotokat bemutató videót alább tekinthetik meg:

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2022. május 19. 13:42
Ezentúl mindenhol bemegyek először a konyhába megnézni, hogy állnak a tisztasággal.
Jose
2022. május 19. 13:42
Ezeket 1 évre bezárnám, a büntetés 3-5 millió lenne, majd egy iszonyú alapos vizsgálat után engedélyezném esetleg a nyitást. De akkor mindennek tükörfényesnek, sterilnek kellene lennie. Utána pedig 2 havonta kiküldenék egy ellenőrt álcázva.
bolyka
2022. május 18. 17:19
A Szondi utcában is van egy kíszállitos 40 szám körül,csak késő délután dolgoznak, na ott is folyik a kosz,meg a szakács is koszos,kizárolag kiszállitásra készitenek ételt. Mikor kint cigiznek be lehet látni,borzalmas. Egyszer betelefonáltunk a fogyasztovédelemhez és nem történt semmi. Közveszélyes hely.Semmi nincs az frontra kitéve, így nem is tudja senki hogy léteznek.
zotty
2022. május 18. 16:52
Nekem a 'Maradj Otthon" menü sor tetszik! Nem lehet azt mondani hogy át akarnak vágni!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!