Az RMDSZ a tőle telhető minden segítséget megad a háború elől menekülőknek

2022. február 27. 13:16

Összehangolt segítségnyújtásra van szükség ezután is.

2022. február 27. 13:16
null
RMDSZ

Ma reggel telefonon beszéltem Dr. Brenzovics Lászlóval, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökével. Legmélyebb szolidaritásomat fejeztem ki a magyar közösséggel és az Ukrajnában élőkkel, akiknek egyik napról a másikra háborús körülmények között, bizonytalanságban kell élniük.

Az RMDSZ a tőle telhető minden segítséget megad a háború elől menekülőknek: a határ menti önkormányzatok civil szervezetekkel közösen már elkezdték a humanitárius munkát, helyi, megyei szervezeteink gyűjtéseket szerveztek és gyűjtésekbe kapcsolódtak be.

Összehangolt segítségnyújtásra van szükség ezután is, ezért abban egyeztünk meg Brenzovics Lászlóval, hogy a következő napokban a folyamatosan változó helyzethez igazítjuk a közös munkát szervezeteink között figyelve azokra, akik át tudják lépni a határt és azokra is, akik nem tudják elhagyni Ukrajna területét.

Kelemen Hunor

Kép: Gönczy Tamás/RMDSZ

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!