Magyarország újabb 400 ezer vakcinával segít Ghánának

2022. január 12. 20:51

A magyar kormány a korábbi 800 ezer után újabb 400 ezer vakcinát adományoz a 27 millió lakosú Ghánának – közölte Facebookon Szijjártó Péter.

2022. január 12. 20:51
null

Magyarország újabb 400 ezer koronavírus elleni vakcinával segít Ghánának, ezzel 3,8 millióra emelkedik az adományozott oltóanyagok száma, amelyekből 2,5 millió a kritikus helyzetben lévő Afrikába irányult – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerda este a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalára feltöltött videóban elmondta, folyamatosan érkeznek a világból az egyre rosszabb hírek a világjárvány kapcsán: újabb és újabb hullámokkal és variánsokkal néznek szembe az országok. A magyar diplomácia vezetője ennek okának azt nevezte, hogy számos országban még mindig rendkívül alacsony a lakosság átoltottsága.    

Hozzátette: annak érdekében, hogy azokon a helyeken, ahol lassú az oltási kampány, felgyorsítsák a vakcinációt, a magyar kormány a korábbi 800 ezer után újabb 400 ezer vakcinát adományoz a 27 millió lakosú Ghánának.

Az oltóanyag pénteken érkezik meg az afrikai országba – ismertette.    

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy Magyarország jó helyzetben van, mert minden ember, aki kéri az oltást, az megkaphatja az első, a második és a harmadik adagot is, valamint a magyar állam segíteni tud más országoknak is, így hozzájárulva ahhoz, hogy a „lehető legkevesebb új variáns jöjjön létre”.

(MTI)

Fotó: DANIEL BUAH / SCIENCE PHOTO LIBRAR / DBU / Science Photo Library via AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2022. január 13. 14:48
"Guruló forintok" újragondolva.
Bástyaelvtárs
2022. január 13. 10:58
Az adóforintokbol drágán osszevassrolt vakcináinkat úgy osztogatja a kormány mint a cukrot . Az a lényeg hogy megvolt a fideszes mutyi a vakcinával és az inkolotlan mennyiségű lélegeztető géppel, a frissen gründolt közvetítő cégek nagyot kaszáltak a beszerzésekről minden titkosítva 10 évre, mi baj lehetne?:)
Devian
2022. január 13. 08:29
Tessék, egyetek oltást!
konzervatív átlagpolgár
2022. január 13. 00:54
Azután hogy elküldtek 10000 egészségügyi dolgozót a kötelező oltás miatt, most meg a befizetett adónkból vett vegyszereket elajándékozzuk, nevetség tárgya az aki az egészségügy túlterhelődéséről pofázik. Ezt az emberi illetve anyagi erőforrásmennyiséget a magyar eü rendszer kapacitásainak fejlesztésére is lehetett volna fordítani. De egyszerűbb oltási kampányolni mint jól szervezni egy társadalmi alrendszert. Végülis politikusok... Egyre jobban kilógnak a lólábak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!