Nagyösszegű sikkasztás áldozata lett a Magyar Cserkészszövetség

2021. október 12. 07:37

A feltételezett elkövető éveken át kifinomult módszerekkel hamisíthatta meg a könyvelést.

2021. október 12. 07:37
Magyar Cserkészszövetség

Feljelentést tett a Magyar Cserkészszövetség nagy összegű károkozás megalapozott gyanúja miatt korábbi alkalmazottja ellen. A feltételezett elkövető éveken át kifinomult módszerekkel hamisíthatta meg a könyvelést, manipulálhatta a költségvetési számokat, és nem zárható ki, hogy további bűncselekményeket is elkövetett. Saját bevallása alapján a sikkasztást szerencsejáték-függősége motiválta. 

Az egykori munkavállaló ellen a Magyar Cserkészszövetség Országos Elnöksége azonnal etikai vizsgálatot is indított. Az ügy teljeskörű kivizsgálása érdekében a Szövetség mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal, és mindent megtesz az okozott anyagi és erkölcsi károk helyrehozataláért.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2021. október 12. 13:54
Ha "saját bevallása alapján a sikkasztást", akkor miért feltételezett elkövető? Oké, formálisan úgy kell a rendőrségen az ilyet kezelni, tudjuk, de a közleményben miért kell feltételezettről beszélni?
llnnhegyi
2021. október 12. 13:41
A tettes Artyeki pioner tábor egyik pénzügyi vezetője volt korábban. Tudás tapasztalat felgyülemlett nála,pontosan úgy , mint a az én számban a nyál,ha komenistat hallok. Csakhogy én , időnként elcsattentom!! Tisztalkodom.
sagirdilsiz
2021. október 12. 13:37
A cserkész jelmondat: – Légy résen!
u.cserkész
2021. október 12. 12:54
Szomorú, hogy még a cserkészeknél is előfordul sikkasztás. Persze azt nehezen értem meg, hogy senkinek sem volt gyanús az illető, meg az, hogy némi pénz hiányzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!