Dömötör: A szennyezők, vagy a családok fizessék a környezetvédelem költségeit?

2021. augusztus 13. 12:54

Az államtitkár szerint ez a fő kérdés a brüsszeli zöldpolitikáról szóló vitának.

2021. augusztus 13. 12:54
null

Dömötör Csaba hivatalos Facebook-oldalára posztolt videóban beszél arról, mi is a probléma a brüsszeli zöldpolitikával kapcsolatos vitáknak. Mint mondta, ez a téma azért fontos, mert egyre több ötlet és téma „fortyog a brüsszeli fazékban”.

Mint megemlíti, a napirenden lévő brüsszeli javaslatok következményeként egy gázzal fűtött háztartás kiadásai 30 százalékkal nőhetnek, a hagyományos meghajtású járműhasználat költségei 16 százalékkal emelkedhetnek, egy német tanulmány szerint egy kétgyermekes család évi kiadásai 450 euróval (kb. 160 ezer forinttal) növekednének.

A témával kapcsolatos fontos részleteket Dömötör Csaba az alábbi videóban ismerteti: 

Nyitókép: Facebook

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2021. augusztus 13. 21:39
Igazából meg kellene osztani a költségeket. A szennyezők a plusz költségeket be fogják épiteni a termékeik árába ( legegyszerűbb, ha egy téglára gondolunk...), aztán a fogyasztók, beleértve a lakosságot is, meg megveszik az emelt áron. Mindkét felet rá kell venni az ésszerű működésre a jövő érdekében.
nemecsekerno_007
2021. augusztus 13. 20:11
Az USA CO2 kibocsátása 2,5x nagyobb mint az EU-nak ha egy főre vetítjük. Mi a faszt akarnak az európai zöldek?!?!? Az USA geopolitikai érdekeit képviselik?!? Vagy Kínáét?!?! Mert a versenyhátrány amit ez a baromság okoz, az bizony az USA és Kína érdeke elsősorban.
..--..
2021. augusztus 13. 15:46
-zsoltkom- "Dömötör: A szennyezők, vagy a családok fizessék a környezetvédelem költségeit?" Ez a Dömötör mondat olyan megosztó-igazságtalan szemlélet, mint azt firtatni, hogy a fizikai munka fontosabb vagy a szellemi munka. Hát éppenséggel nem tanult ember tükröződése Dömötör. (Ha ennyien vannak, akik fogyasztják a szennyezők termékeit (egész országnyi)... meg kell felezni a felelősséget és az azzal járó költséget is.)
Kanóc
2021. augusztus 13. 14:59
Senki se fizesse, mert baromság az egész és zsákutca. Ha nem a lakosság fizeti, akkor majd a nagyfogyasztók és az erőművek, így vagy úgy, de tragédia lesz a vége. És amikor majd rendszeressé válnak az áramkimaradások és gigakárok keletkeznek a gazdaságban, akkor TALÁN majd fordulatot vesz a dolog és végre kukázhatjuk ezt az eszement marhaságot - amibe eddig is euromilliárdokat lapáltoltunk, teljesen feleslegesen. Kár volt beleállni ebbe a humbugba. Dr. Molnár László, az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület főtitkára, az ETE Energetikai Tudományos Tanácsának elnöke: https://www.youtube.com/watch?v=fXmfP5ag7v8&t=1052s
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!