EP-alelnök: Korlátozni kell Magyarország és Lengyelország uniós támogatásait

2021. július 20. 08:48

A Magyarország és Lengyelország számára nyújtott uniós támogatások korlátozására szólított fel Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke.

2021. július 20. 08:48
null

A nyilatkozat apropója, hogy kedden jelenik meg az Európai Bizottság éves jogállamisági jelentése. A politikus ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a korlátozó intézkedések elsősorban a kormányokat érintsék, és ne a lakosság lássa kárát – írta meg a Zeit című német lapra hivatkozva a 24.hu.

Barley szerint mindkét országban hiányosságok tapasztalhatók a demokratikus elvek terén. Hazánk esetében arról beszélt, hogy Orbán Viktor kormánya olyan jelentős változtatásokat hajtott végre, hogy már nem lehet demokratikus körülményekről beszélni Magyarországon és példaként említette a „homofób elemekkel tarkított pedofilellenes törvényt”. Lengyelország esetében pedig úgy érzi, hogy veszélyben van az igazságszolgáltatás függetlensége.

A Zeit felidézi, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke két héttel ezelőtt jelentette be, ősszel elindulnak azok a kötelezettségszegési eljárások Magyarország és Lengyelország ellen, amelyek akár az uniós támogatások megvonásához is vezethetnek. Ugyanis ha kiderül, hogy a jogállamiság megsértése az Európai Unió pénzügyi érdekeit is súlyosan sérti vagy fenyegeti, akkor intézkedni kell – mondta Von der Leyen.

Nyitókép: Martin Bertrand / Hans Lucas

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ekeke
2021. július 21. 08:24
Németország felé árvíz alatt, százszámra halottak és eltűntek. Mégis mi a szociáldemokrata ex miniszter Barley jelenleg legfontosabb problémája? Hogy a pedofil törvény ürügyén vegyék el Magyarországtól az EU támogatásokat... Jellemző,nem?
bela barva
2021. július 20. 19:52
Minimum 20 évenként népszavazással kellene megerősíteni vagy felmondani az uniós tagságot, hiszen mindem generációnak joga van erről dönteni. Valaki egyszer eldöntötte és akkor az úgy marad az idők végezetéig? Amúgy én men hiszek ebben az uniózásban. Remélem pár év s felbomlik.A mai formájában káros és haszontalan.
KBA98
2021. július 20. 18:14
Tudtommal az EU anno gazdasági társulás volt és sem az ilyen-olyan szexszuális élet, sem a kiskorúak nemi felvilágosítása, sem a migránsok betelepítése nem volt kritérium. Ennek ellenére az kívánom az EU- és EP nőnemű árulóinak, hogy baszódjanak meg, de kizárólag büntetésből! Ha azt gondolják, hogy a Orbán Viktor és kormánya erőszakos lejáratásával nyerhetnek, akkor nagyot tévednek. Lemondunk/dok a pénzről, de a miniszterelnök - reményeim szerint - marad!
pitypang1125
2021. július 20. 17:49
Én meg felszólítom a kormányt, hog annyival csökkentse a befizetéseket, a parlament utasítsa el a közös hitel felvételt, az eu multi cégeinek pedig emelje meg az adóit. Oszt jó napot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!