Seehofer csökkentené a hazánknak járó uniós forrásokat a gyermekvédelmi törvény miatt

2021. június 30. 15:02

„Orbán túl messzire ment a legújabb törvénnyel” – mondta a német belügyminiszter.

2021. június 30. 15:02
null

Horst Seehofer az Augsburger Allgemeine lapnak azt nyilatkozta, hogy a magyar miniszterelnök „túl messzire ment” az új, gyermekvédelmi törvénnyel. A német belügyminiszter szerint az uniós támogatások csökkentésével meg tudják mutatni, hogy nem csak tétlenül szemlélik a Magyarországon történteket.

Az Augsburger Allgemeine emlékeztet, hogy Angela Merkel korábban már elutasította a Zöldek azon követelését, hogy vágják meg a Magyarországnak jutó uniós forrásokat, a német kancellár ezen felül többször is hangsúlyozta, hogy nem támogatja az unió megosztottságát. A portál arra is emlékeztet, hogy a magyar parlament által elfogadott gyermekvédelmi törvénybe „belecsempészték”, hogy a homoszexualitást nem lehet öncélúan bemutatni a 18 éven aluliaknak.

„Ezt nem szabad, és nem is fogadjuk el” 

– mondta Seehofer, aki hangsúlyozta, hogy az európai értékeket határozottan képviselni kell.

Az Augsburger Allgemeine megjegyzi, hogy CSU politikusa korábban nagy támogatója volt Orbánnak, még mielőtt a Fidesz elhagyta volna a pártcsaládot.

Kép forrása: MTI/EPA/Hayoung Jeon

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. június 30. 21:43
Donatleszbikaek tajokoztatták....
hunnia
2021. június 30. 21:23
Hát már Seehofer is agyalágyult lett! A bajoroknak is végük.
Prominet
2021. június 30. 20:50
Olvasta a törvényt is vagy csak ismer valakit, aki ismer valakit, aki hallott róla...? Fogadok nem olvasta... minek. Úgyis tudja mi van benne. Pfff... lépjünk innen amíg lehet, mert mire mennénk a ruhatárban megdurrantják a kabátunkat is....
Pipas 3
2021. június 30. 19:52
Seehofer, idáig a magyarok többsége tisztelt téged, ...mert azt gondolta hogy egy tisztességes keresztény ember vagy! Mit követtél el a múltban hogy fognak, (zsarolnani tudnak) Miért zaklattad a magyar csapat szúrkolóit? Milyen büntetés vár a Magyarok Imátságát, (a Himnuszt) ...megzavaró szivárvány zászlós "emberre" aki a magyarokat provokálta stb, stb????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!