Karácsony Gergely: A város jövőjéről a budapestieknek kell dönteniük!

2021. május 04. 18:48

A főpolgármester nem örül, hogy a kormány által alapított rozsdaövezeti bizottságba egyetlen önkormányzati szereplőt sem hívtak meg.

2021. május 04. 18:48
null

A város jövőjéről a budapestieknek kell dönteniük, nem a kormány bizalmasainak – szögezte le Karácsony Gergely főpolgármester kedden a Facebook-oldalán, ahol arról írt, hogy a kormány által alapított rozsdaövezeti bizottságba egyetlen önkormányzati szereplőt sem hívtak meg.

Karácsony Gergely azt írta, a hétvégén jelentették be, hogy rozsdabizottságot alakítanak,

tagjai között lesz miniszterelnökségi tisztségviselő, az agrártárca helyettes államtitkára és az ITM-hez tartozó Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezetője. A bizottsági munkálatok célja a leromlott állapotú területek, városrészek rehabilitációja.    

„Egyetlen önkormányzati szereplőt sem hívtak meg, sajtóból kellett értesülnünk róla, hogy megint a budapestiek feje felett, a fővárosi önkormányzat nélkül terveznek dönteni arról, milyen beruházások valósuljanak meg a városban” – fogalmazott Karácsony Gergely.    

A főpolgármester kiemelte: a budapestiek már kinyilvánították a véleményüket az effajta politikáról 2019 októberében, amikor felhatalmazást adtak a programjának.    

Ebben, és a hétvégén aláírt városfejlesztési stratégiában is világosan szerepelt: a nyitott városkormányzásban hiszünk. Vagyis a beruházásainkkal kapcsolatban megkérdezzük a budapestieket, hiszen döntéseink az ő életükre lesz befolyással – írta, hozzátéve, ezért indítottak el több kérdőívet, többek között olyan barnamezős területek sorsáról is, amelyek most parlagon hevernek a város belsejében.    

– zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

(MTI, Facebook)

Fotó: Főkert Nonprofit Zrt, Facebook

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. május 05. 10:06
Ez a fajta "szabadság" kell nektek budapestiek! Nem volt elég nektek a Demszky féle szabadságból... nem volt jó nektek a Tarlósi rend és tisztaság... nektek a Karácsonyi szabadság kell! HÁT' NESZTEK! MEGKAPTÁTOK! LEGYETEK BÜSZKÉK ERRE A "SZABADSÁGRA"...
pollip
2021. május 05. 08:00
A fővárosi szavazók eldöntötték Budapest jövőjét azzal, hogy a semmihez sem értő Karácsonyra szavaztak.
Krupp Skya
2021. május 05. 05:25
Szellemi elődöd Körmös Bauer elvtárs is ezt mondta az ÁVH-nál, hogy a körömletépésről a budapesti raboknak kell dönteni.
mokány
2021. május 04. 23:01
Mondja ezt, az akinek Főpolgármesteri székét , több tízezer külföldi szavazat is támogatta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!