Indul az Országos Online Egyetemválasztó

2020. december 11. 14:03

Győri diákok segítik a továbbtanulást.

2020. december 11. 14:03
null

A győri Városi Diákfórum idén először szervezi meg a VDF Országos Online Egyetemválasztót, melynek az a célja, hogy választ adjon a középiskolás korosztály továbbtanulással kapcsolatos kérdéseire. Ebben a helyzetben sajnos a személyes nyílt napok is elmaradtak, emiatt is gondolták a fiatalok, hogy valamilyen módon mégis tudjanak a 11. és 12. évfolyamosok információhoz jutni. Így a tanulók könnyedén, otthonról is megismerhetik a számukra kiszemelt egyetemeket, ha pedig még nincs végső cél kijelölve kicsit ismerkedhetnek a felhozatallal.

A program keretében az érdeklődők az ország számos felsőoktatási intézményébe nyerhetnek bepillantást. Az ifjúsági szervezet online beszélgetéseket szervez különböző egyetemek hallgatóival. A résztvevőknek lehetőségük lesz az adott egyetemen tanulók élménybeszámolóit meghallgatni, illetve kérdéseket is tehetnek fel nekik. Téma lesz például az adott egyetem kollégiumi rendszere, a Hallgatói Önkormányzat programjai, aktivitása és még arról is szót ejtünk, hogy milyen tanulmányi ösztöndíjlehetőségek állnak a jelentkezők rendelkezésére.

Az előadások a Városi Diákfórum Facebook-oldalán lesznek élőben közvetítve, a program hetente egy, vagy akár többször is megrendezésre kerül, minden alkalommal más-más egyetem mutatkozik majd be.

Az első alkalomra december 11-én (pénteken), 19:00-kor kerül sor, itt vendégként Kamrás István fog beszámolni a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, aki korábban a szervezet elnöke volt. A második közvetítésre pedig a Budapesti Corvinus Egyetemtől érkezik vendége a közösségnek, ez december 15-én (kedden), ugyanúgy 19:00-kor lesz a már említett helyen.

Szerencsére a Facebook LIVE videók ottmaradnak az oldalunkon, tehát a videók bármikor visszanézhetők” – tájékoztattak a szervezők.

A továbbiakban azon egyetemek előadásaira kerül majd sor, amire a középiskolások igényt tartanak. A program megvalósításához Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata nyújt támogatást.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!