Rendhagyó csapatverseny indul alsó tagozatosoknak

2020. január 23. 17:02

Negyedik osztályos diákoknak hirdet tehetségversenyt a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja.

2020. január 23. 17:02

A Tombor András által alapított tehetséggondozó intézmény, a Mathias Corvinus Collegium az egyetemisták és középiskolások mellett 2015 óta felső tagozatosokkal is foglalkozik. A Fiatal Tehetség Program komplex tehetségfejlesztése az iskolai oktatásban hangsúlyosan meg nem jelenő, azonban a mindennapi életünkhöz sok szállal kötődő területekre fókuszál: ilyen a robotika, a média- és pénzügyi tudatosság, az egészségügyi ismeretek vagy épp az érzelmi intelligencia fejlesztése.

A FIT Programban jelenleg 675 diák tanul, akik hat magyarországi és egy kárpátaljai központban vesznek részt hétről hétre gyakorlatorientált foglalkozásokon. A tehetségprogram most a negyedikes diákoknak hirdet rendhagyó csapatversenyt FIT Kaland névvel.

A FIT Kaland háromfős csapatokat vár, hogy napjaink fontos témaköreiben, mint a környezetvédelem, a jövő közlekedése, a programozás, a víztisztítás vagy épp a filmkészítés mérjék össze tudásukat és kreativitásukat. A formabontó versenyen a diákok saját alkotásokat készítenek, és a legjobb csapatok az első, online fordulót követően regionális, majd országos szinten is megmérettethetik magukat.

Az országos döntőt ráadásul a Brain Bar jövőfesztivál keretében rendezik meg idén júniusban. A verseny zsűrijét a Programban oktató, élménypedagógiában jártas szakemberek alkotják, elnöke pedig dr. Kádár Annamária mesepszichológus. Regisztrálni a verseny honlapján lehet.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!