A jövő magyar vezetőit képzik Kárpátalján

2019. október 27. 12:10

Sikerrel startolt a Mathias Corvinus Collegium által szervezett Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző.

2019. október 27. 12:10

A posztgraduális program ünnepélyes beregszászi megnyitóján részt vett Orbán Balázs miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár, Tombor András, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) alapítója, Gyebnár István, beregszászi konzul, dr. Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora, Sin József, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke, Dobsa István, a KMKSZ Ifjúsági Szervezetének elnöke, valamint Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese is.

Ahogy arra a megnyitó több felszólalója is rámutatott,

a hiánypótló program a kárpátaljai magyar megmaradás záloga lehet.

A képzés ugyanis a fiatalok helyben maradását célozza, hogy a résztvevők később a helyi magyar közösségek sorsának tevékeny alakítói, a közösség formálói lehessenek.

Az első képzési alkalmon a résztvevőknek többek között Orbán Balázs miniszterhelyettes, Tombor András, az MCC alapítója, valamint Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő is tartott előadást. A hétvége során a diákok részt vettek egy prezentációs workshopon, ahol az elméleti tudás mellett különféle gyakorlati szituációs feladatokban is kipróbálhatták magukat.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reugrangon
2019. október 30. 21:33
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
sceptical
2019. október 27. 23:14
A jövő Magyarország vezetőit az elcsatolt Magyar területek nemzetet szerető és tisztető fiatalságából KELL kinevelni!!!! Sajnos! ... Nem fogunk tudni az anyaországból meríteni! Ők az utolsó bástyái a magyar erkölcsnek és hazaszeretnek ... Ebben a fertőzött, jólétben degenerálódott, beteg, vadliberális, globalista, pénzcentrikus, totál-materialista szemléletbe agymosódott magyar társadalom nem számíthat másra, csak azokra, akik a legnehezebb helyzetben is mindig Magyarok maradtak! .... A nehéz idők, erős embereket szülnek, Az erős emberek virágkort teremtenek, A virágkor gyenge embereket szül, A gyenge emberek nehéz időket teremtenek ...! Jöhet a downvote ↓
3M..
2019. október 27. 19:49
Kárpátalja halála. Ukrajna: megszüntetik Kárpátalja megyét és Lemberghez csatolják azt. https://hungaryfirst.hu/index.php/cikkek/2019-10-14/megszuntetik-karpatalja-megyet-es-lemberghez-csatoljak Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
3M..
2019. október 27. 19:30
Vezetőnek születni kell. Lásd Kim Ir Szen unokáját, aki annak született, e mellett, önmagát képezte. A koreai harcművészet egyik ágának nagymestere, annak kiváló ismerője, gyakorlója és a széles körű műveltsége egészíti ki a vele született adottságait. Ő a tökéletes vezető. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!