Száműzték a magyar és a székely lobogót az erdélyi tanácsteremből

2019. április 18. 19:56

A Brassói Táblabíróság jogerős ítéletben kötelezte a magyar és székely zászló eltüntetését a háromszéki megyeháza díszterméből.

2019. április 18. 19:56

Ahogy a Székelyhon írja, a Brassói Táblabíróság jogerős ítéletét végrehajtva a kovásznai megyeházából eltávolították a magyar és a székely zászlót, miközben a német, izraeli és amerikai lobogó a helyén maradhatott. 

Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke az ülésen elmondta, hogy a zászlók miatt a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) alapító elnöke, a magyarellenes megnyilvánulásairól elhíresült Dan Tanasă indított pert. Mikor azt tavaly októberben jogerősen megnyerte, azért is keresetet nyújtott be, hogy ha az ítéletet nem hajtják végre, a tanácselnök minden nap késlekedésért az országos minimálbér 20 százalékát fizesse be az államkaszába. Ennek nyomán a bírósági döntés alapján a zászlók egy részét eltávolították. 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2019. április 21. 11:41
Helyet csináltak az S. P. Q. R. -es zászlónak a nagyhatalmak között. A Római birodalom hivatalos neve : Senatus Populus que Romanus.
mokány
2019. április 19. 20:53
Szokni kell még a liberális demokráciát.
Rivulus
2019. április 19. 13:13
...hát ennyit a román jogállamról.Csak halkan kérdem meg most hol van az RMDSz?(állitólag azért nyalnak be a PSD-nek mert csak ugy érnek el eredményeket)még halkabban kérdem, hol van a FIDESz állitólag ha egy magyart sérelem ér a szülőföld- jén annak jogáért kiállnak-itt nem csak a magyar kisebbség hanem a magyar zászló lett meggyalázva más nemzet zászlajával szemben...
flesh ripper
2019. április 19. 08:20
Leggyávább, legprimitívebb, legpitiánerebb, szarrágóbb fajzat: oláhok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!