A jövő tudósait keresik – Itt a FIT Kaland tehetségverseny!

2018. november 26. 14:44

Robotépítés, egészséges táplálkozás, pénzügyi tudatosság - egy tehetségverseny, amely a jövő tudományterületeire kalauzolja a negyedikes gyerekeket. Itt a FIT Kaland a Mathias Corvinus Collegium és a Brain Bar jövőfesztivál szervezésében!

2018. november 26. 14:44

Negyedikes diákoknak hirdet tehetségversenyt az MCC Fiatal Tehetség Programja. Az idén másodszor megszervezett vetélkedő olyan területekre kalauzolja el a diákokat, amelyek az iskolai oktatásban nincsenek sajnos jelen, ám mindennapi életünkhöz sok szállal kötődnek. A verseny háromfős, negyedik osztályos általános iskolás csapatokat vár a Kárpát-medence bármely területéről, hogy egy online és egy személyes, regionális forduló után rendhagyó országos döntőbe mérkőzzenek meg a legjobb csapatok – értékes nyereményekért.

László Edina, a verseny koordinátora elmondta, idén az teszi még különlegesebbé a rendezvényt, hogy a döntő a Brain Barral, Európa legnagyobb jövőfesztiváljával együttműködésben valósulhat meg. 2019. május 30-31-én a Budapesti Corvinus Egyetem ad otthont a fesztiválnak, melynek keretében az emberiség jövőjét meghatározó tudósok, gondolkodók és aktivisták között a FIT Kaland országos döntőjének csapatai is képviselhetik magukat. A szakmai zsűri elnöki feladatait idén is Kádár Annamária mesepszichológus vállalta-

„Versenyünk olyan kulcsterületekre fókuszál, amelyek a Brain Bar tematikájában is hangsúlyosan jelen vannak, legyen szó a természettudományok fontosságáról, a robotikáról, az egészséges táplálkozásról, a pénzügyi tudatosságról vagy a globális környezeti kihívásokról" – fogalmazott László Edina.

A versenyre a FIT Program honlapján keresztül lehet jelentkezni, egészen december 14-ig.

A Mathias Corvinus Collegium képzésrendszerének legelső lépcsőfokát a Fiatal Tehetség Program jelenti, amely felső tagozatos diákoknak kínál tehetséggondozó kurzusokat.  A FIT Program fővédnöke Kádár Annamária, a magyar mesepszichológia úttörő alakja; a képzés szakmaiságát pedig külön pszichológusi team biztosítja. Constantinovits Milán, a tehetségprogram szakmai vezetője elmondta, a program a társadalmi mobilizáció hatékony eszköze, hiszen a legjobb ötödikesek minden évben ingyenesen csatlakozhatnak, fejlődésük pedig már az első év végén szembeszökő. Elsősorban a kommunikációs és a kooperációs készségek fejlődnek, amelyet a problémamegoldó készség és a magabiztosság követ. A diákok a FIT Programot követően az MCC Középiskolás Programjában folytathatják tanulmányaikat.

Fénykép: Gellér Anna Zsuzsanna (MCC)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2018. november 27. 09:51
Marhaság, egy középiskolás mesze van attól hogy tudós legyen belőle! Senkiről nem lehet ezt előre megmondani, ez nem zene vagy képzőművészet! A tehetség önmagában nem elég, kell még hozzá tudás, kreatívitás és nagyon sok VÉLETLEN szerencse! A pályaválasztáshoz, a témaválasztáshoz, a megfelelő időhöz (ha megelőzöd a korod, akkor nem biztos, hogy sikeres leszel!), a helyhez (Mo-on nehézpl. óceánológiából sikeres tudóssá válni), a munkahely befogadó készségéhez, az időben jött segítséghez, stb, stb. Hosszú (majd 60 éves) tanári és oktatói pályafutásom alatt rengeteg ígéretes tehetséggel találkoztam, de csak elenyésző töredékéből lett ténylegesen tudósnak tekinthető szakember! S a sors verteket még csak nem is számolom. Nem tudósokat kell nevelni, hanem megteremteni a lehetőségeket, hogy az arra érdemesek és szerencsések azzá válhassanak!
tacsi90
2018. november 26. 18:45
Keressétek őket valahol németországban vagy angliában, drága keresztény-nemzeti tesvéreim, ahová kergettétek a szüleiket az "elmúltnyócévben"! Megalkuvó, seggnayaló-álkeresztény banda;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!