Lebénultam, mozdulatlanná dermedtem

2018. október 27. 18:58

Szerintem mindenkinek rossz, hogy nem derült ki, mi az igazság, ki manipulálta az aláírásgyűjtő íveket, és jó lenne, ha ez valamikor tisztázódna. Interjú.

2018. október 27. 18:58
Lévai Katalin

„Azt hányták a szemedre, hogy a ti és a Fidesz listáján azonos aláírók voltak Zuglóban.

Egészen pontosan most sem tudjuk, mi történt, mert a zuglói választási iroda szúrópróbaszerűen vizsgálódott. Egy választási iroda nem alkalmas nyomozásra, nincsen olyan eszköztára, amivel meg tudja állapítani, hogy tényleg ugyanaz az aláírás, másolt valaki vagy egymás mellett volt két gyűjtőív és mindkettőn aláírtak? Érdemi vizsgálat nem támasztotta alá az állításokat. Ez csak arra volt jó, hogy kiüssenek vele.

Valódi vizsgálatra csak a rendőrség lenne alkalmas, neki vannak olyan eszközei, hogy kinyomozhassa, pontosan mi történt, hogyan és kik manipuláltak.

Ha választási csalást tételezünk fel, akkor elvileg ezt vizsgálhatta volna a rendőrség.

Hát nem vizsgálta, persze. Most mit mondjak erre? Valószínűleg soha nem fog kiderülni, hogy mi történt. Ez

ARRA VOLT JÓ, HOGY EGY JÓSZÁNDÉKKAL, JÓ PROGRAMMAL ELINDULÓ KIS PÁRTOT KIÜSSENEK A VERSENYBŐL.

Hogyan reagáltak a barátaid, ismerőseid arra, hogy téged le Fidesz bérenceztek?

Hála istennek szép nagy baráti köröm van és szép nagy családom. Huszonöten üljük körbe az asztalt karácsonykor és ez még csak az anyai ág. Nagyon mellettem álltak, a baráti körömből nem volt olyan ember, aki egy pillanatig is elhitte volna ezeket a vádakat. Elsősorban a férjem, a lányom, a családom, a szűk kör volt erősen támogató, de az akkori kétségbeesésemben ebből a támogatásból szinte semmit nem tudtam érezni, átélni. Lebénultam, mozdulatlanná dermedtem ettől az ügytől, nem tudtam védekezni és nem is akartam, teljesen visszavonultam. Eldöntöttem, hogy ebből kivonulok, mert nem tudom kezelni. Bizonyítékaim nincsenek. Egyébként én jelentettem be, hogy manipulálják az adataimat. Azonnal írtam egy beadványt és bevittem a választási irodához, amikor meghallottam, hogy valami disznóság történik. Én kértem a vizsgálatot. Az ilyen csalásgyanús ügyekben semmilyen tapasztalatom nincsen, azt gondoltam, így kell eljárni. De nagyon rossz, hogy ez az egész megtörtént. Szerintem mindenkinek rossz, hogy nem derült ki, mi az igazság, ki manipulálta az íveket, és jó lenne, ha ez valamikor tisztázódna. Az pedig különösen rosszul érintett, hogy azok a kollégák, akikkel korábban együtt dolgoztam a rádióban, azok az újságok, amelyekhez korábban sok évig, évtizedig publikáltam, sajnálatos módon nem voltak kíváncsiak arra, hogy mi történt, vagy nekem mi a véleményem. Csak a vádakat írták le. És a közönségük ezeket el is hitte. Kevesen gondolkoztak el az olvasók közül azon, hogy van egy ember, akinek soha semmilyen gyanús ügy nem tapadt a nevéhez, az egyszeriben csak így megváltozik?”

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. október 28. 11:53
Lévai elvtársnő! A végrehajtókat a kebel meg eszmetársai között keresse.Azoknak volt érdeke hogy ne vigyen el szavazatokat. Amúgy meg láthatja,a Hvg a LEGALJASABB! Kifogynak az ügyekből és akkor következik ön aki dalolva nyilatkozik. Gondolja meg.Nem jobb a karácsonyi asztalnál??
zakar zoltán béla
2018. október 28. 10:15
Ugyanitt FöldS P írt egy gané cikket a Ceausescu egyetem kapcsán!
alaposmérlegelés
2018. október 28. 08:52
"ARRA VOLT JÓ, HOGY EGY JÓSZÁNDÉKKAL, JÓ PROGRAMMAL ELINDULÓ KIS PÁRTOT KIÜSSENEK A VERSENYBŐL." Katika! Maga a Gyurcsány kormány tagja volt! Ergo, magácskának a jószándékhoz abszolút semmi köze!
Kiscsillag
2018. október 28. 08:47
Ki ez a hölgy? Savanyú a szôlô?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!