Kárpátalján is felkarolja a fiatal tehetségeket a Mathias Corvinus Collegium

2018. október 02. 21:57

A Mathias Corvinus Collegium már Kárpátalján is elindítja felső tagozatosoknak szóló rendhagyó tehetségprogramját. Constantinovits Milán, a képzés szakmai vezetője beszélt erről az M1 műsorában.

2018. október 02. 21:57

„A kárpátaljai magyarság jövője szempontjából minden tehetséggondozó, látókörtágító képzés fontos lehet. A cél az, hogy a közösség későbbi vezetőit, a Kárpátaljáért tenni akaró és tudó magyar értelmiségi bázist kineveljük" – mondta el Constantinovits Milán, a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjának szakmai vezetője az M1 Ma Reggel c. műsorában.

Kitért arra is, hogy Beregszászban most még csak 25 diákkal indultak el, de négy év alatt már 100 tanulónak nyújthatnak az iskolai oktatáson túlmutató, rendhagyó képzéseket az egészségtudatosságtól a pénzügyi ismereteken át a kritikus médiafogyasztásig. Emellett olyan területekre is elkalauzolják a résztvevőket, mint a robotika vagy a művészet és matematika kapcsolata.

A kárpátaljai központot Németh Beáta és Lacz Gábor vezetik, akik helyi és anyaországi oktatók segítségével dolgoznak a gyermekek koncentrált és személyre szabott fejlesztésén, érdeklődési körük szélesítésén.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!