Zsebmenedzser – nem csak újévi fogadalmakhoz!

2016. december 23. 12:52

Az új év közeledtével mindenki fejében megfordul a változás gondolata: fogadkozunk, listákat írunk, motivációs képeket és videókat osztunk meg a közösségi médiában. De vajon meddig tart a lelkesedés? Létezik olyan módszer, ami valóban közelebb vihet minket a fejlődéshez? A sok garantált változást ígérő, drága és sokszor nem ellenőrzött módszerek mellett vajon akad olyan, ami a tudomány oldaláról ad választ? A Mindset Pszichológiai Szaklap szerint igen, ezért karácsonyi ajándékként el is készítették Zsebmenedzserüket.

2016. december 23. 12:52

Carol Dweck, a Stanford University kutatója szerint a mindset egyfajta gondolkodásmód, ami lehet merev vagy fejlődő. Azok az emberek, akik szerint képességeik nem fejleszthetőek, előre meghatározottak, tehetségük limitált: merev mindsettel rendelkeznek. Aki fejlődő mindset szerint gondolkodik, hisz abban, hogy erőfeszítések árán és befektetett munkával, tehetsége, tudása és intelligenciája fejlődhet.

Ha growth mindsettel rendelkezünk, a bukásokat nem kudarcként éljük meg, hanem lehetőségként a tanulásra, például: hibáink arra jók, hogy megmutassák, mely kompetenciáinkat kell még fejlesztenünk. A mindset bizonyos gyakorlatok segítségével fejleszthető és változtatható. Ehhez nyújt segítséget a Mindset Pszichológiai Szaklap által megalkotott Zsebmenedzser, amelyben önismereti és fejlesztő feladatok találhatók, különböző életterületekre bontva, ismeretterjesztő írásokkal, útmutatással együtt.

Mikor és miért érdemes használni?

Az év vége közeledtével mindenki fogadkozik, hogy változtatni akar, de a lelkesedés általában nem tart sokáig, így sok újévi fogadalom kudarcba fullad. Ezzel szemben a Zsebmenedzserben az a különleges, hogy az év bármely napján elővehető, amikor úgy érezzük, hogy le kell zárnunk valamit, vagy csak végiggondolnánk, hogy van-e bármi, amit változtatnánk, fejlesztenénk az életünkben. Amit nyújt, az egyfajta vezérfonal: segítségével elindulhatunk a fejlődés útján, bármikor, tehát akár ma is.

A Zsebmenedzsert ingyenesen letölthető a Mindset Pszichológia oldaláról, nyomtatás után pedig csak egy tollra van szükség a kitöltéshez. (Nyomtatási útmutató: A Zsebmenedzsert kétoldalasan nyomtatni, a tájolást fekvőre állítani, a nyomtatási beállításoknál pedig jelölni: a rövidebb oldalán (rövid oldal menti tükrözés) fordítani a nyomtató a lapot.)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!