Hadházy: Tettem feljelentést, de eltussolták

2016. január 29. 11:26

A Miniszterelnökség szerint ha Hadházy Ákos tudott a korrupciógyanús ügyekről és mégsem tett feljelentést, az bűncselekménynek minősül. Az LMP-s képviselő ezzel kapcsolatban jelezte, hogy tett feljelentést de az ügyet véleménye szerint eltussolták: a NAV és a rendőrség pingpongozik a feljelentéssel.

2016. január 29. 11:26

Az LMP antikorrupciós szakszóvivőjének közlése szerint két hónapja feljelentést tett a szekszárdi Wosinsky utcai óvoda felújításhoz kapcsolódó „korrupciós ügyben”. Hadházy Ákos a Miniszterelnökség vizsgálatát sürgeti.

Az ellenzéki politikus csütörtökön beszélt arról, hogy bűnszervezetben, a minisztériumok részvételével csalják el Magyarországon az uniós forrásokat. Hadházy Ákos egy 2012-es szekszárdi frakcióülésen elhangzottakra hivatkozva kitért egy helyi óvodabővítési beruházásra is, amelyről azt mondta: a költség mintegy 66 millió forint lett volna, ám végül 130 millióért építtette meg az önkormányzat.

A Miniszterelnökség erre reagálva azt közölte, hogy ha az LMP politikusa valóban tudott korrupciógyanús ügyekről, mégsem tett feljelentést, az bűncselekménynek minősül, az LMP pedig ez esetben bűnpártolást követ el.

A NAV és a rendőrség pingpongozik az üggyel

Hadházy Ákos az MTI-hez is eljuttatott válaszában azt írta: tett feljelentést, amelyhez egy – a sajtónak is bemutatott – hangfelvételt is csatolt. Az azóta eltelt időszakban az egyértelmű bizonyítékok ellenére nem történt semmi: a rendőrség szerint nem merült fel hivatali visszaélés vagy hűtlen kezelés gyanúja, így továbbította az ügyet NAV-nak – fejtette ki a szakszóvivő, hozzátéve, hogy azt az adóhatóság visszaküldte, mondván ez nem költségvetési csalás, hanem mégis hivatali visszaélés vagy hűtlen kezelés.

Az LMP-s politikus egyértelműnek nevezte, hogy el akarják tussolni a botrányt, s értékelése szerint a Miniszterelnökség akkor jár el helyesen, ha azonnal vizsgálatot indít a konkrét ügyben és „a hangfelvételen bemutatott módszer szerint lefolytatott több száz másik pályázat esetében”.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2016. január 29. 16:47
Lázár János a bürokráciacsökkentés jegyében több mint 70 állami, országos háttérintézmény, költségvetési szerv átszervezését, illetve megszüntetését jelentette be múlt héten. Arról azonban már kevesebb szó esett, hogy ugyanakkor új intézményeket is életre hívnak. Így például létrejön a Korrupciót Vizsgáló Hivatal Ellenes Hivatal, aminek feladat lesz megakadályozni, hogy a korrupció vizsgálatára és megelőzésére szánt pénzeket a korrupció vizsgálatára és megelőzésére használják. A Magyar Földvédelmi Hatóság feladati közé tartozik majd az állami földek eladásának megakadályozása sok kacsintós szmájlival. A Nemzeti Oktatás Szétbaszási Alap célja a Hoffman Rózsa által megkezdett reformok továbbvitele és kiegészítése lesz olyan előremutató intézkedésekkel, amelyek hatására gyermekeink alkalmassá válnak stadionépítési betanított munkák végzésére, úgy, hogy közben a szülőknek kell vinni a WC-papírt az iskolába. A Mészáros Lőrinc Kultúrközpont szambatanfolyamokat fog tartani teljesen indokolatlanul és közbeszerzés nélkül. A minden intézmény közül legmisztikusabb "Nemzeti Kíválóságok Emléke Intézet"-ről egyelőre keveset tudni, csak annyi biztos, hogy az intézet felügyeli a Felcsút mellett megkezdett temetkezési célokra szolgáló piramis rendszer építését. http://hircsarda.blog.hu/2016/01/29/uj_hivatalok_jonnek_a_megszunok_helyett
gudmen
2016. január 29. 16:02
a végén hadházynak kell magyarázkodni....észak-balkán én igy szeretlek!
gudmen
2016. január 29. 14:10
igy van!
gudmen
2016. január 29. 13:58
bedob a fideszes kommunikácio egy aljas sunyi blöfföt, hogy "bünpártolás"...és onnantol kezdve a 2 bites fidesznyik csak ezt ismételgeti... mintha kiérkezne 5 sulyos sérültes balesethez a mentö és a rendörség..és elkezdenének azon morfondirozni, hogy kinek a féklámpája nem égett...majd szakavatottan meg is szerelik.. nem tök mindegy melyik formácio lop....a piros vagy a narancs? a liberál, a nemzeti, a szoci és a zöld szavazo...és nem szavazo állampolgárok vagyonát fosztogatja..a közöst..a mi és utodaink jövöjét..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!