Az üldözött keresztényekért rendeznek gyertyás felvonulást kedd este Budapesten

2015. június 16. 10:43

Gyújts egy gyertyát! Séta a keresztény üldözöttekért címmel rendez felvonulást Budapesten, a Kálvin tér–Deák tér–Szent István tér útvonalon június 16-án, kedden este nyolc órától a Magyar Polgári Együttműködési Egyesület, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Professzorok Batthyány Köre.

2015. június 16. 10:43
Az üldözött keresztényekért rendez gyertyás felvonulást kedd este a Magyar Polgári Együttműködési Egyesület, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Professzorok Batthyány Köre.
 
„Megrendült lélekkel tapasztaljuk világszerte a keresztények üldözésének rohamos terjedését. Ez alól egy kontinens sem kivétel. Szükséges tehát, hogy ezt magunkban tudatosítsuk, és tegyünk is ellene. Mi ezt csak békés eszközökkel és a kiengesztelődést szolgálva tehetjük” – írják felhívásukban a szervezők.
 
A menet kedden este 20 órakor indul egy szál fehér gyertyával a résztvevők kezében a Kálvin téri református templom elől, majd érintve a Deák téri evangélikus gyülekezetet a Szent István Bazilikához érkezik. Mindhárom helyszínen imádság hangzik el Szabó István református, Gáncs Péter evangélikus és Snell György római katolikus püspök vezetésével.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2015. szeptember 14. 13:59
"Vajon lesznek-e tizedannyian, mint az Élet menetén?" - írja. Természetesen. Az igazság az, hogy akkor jönne el a Kánaán, ha pontosan UGYANANNYIAN lennének, mert mindkét tüntetésre ugyanazok mennének el.
Fahrenheit 451
2015. szeptember 14. 13:59
"Magyar Polgári Együttműködési Egyesület, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Professzorok Batthyány Köre." ezek még soha semmit nem csináltak komolyan. ugyanolyan látszattevékenységeik vannak, mint amennyire saját maguk is csak a látszat kedvéért jöttek létre.
Fahrenheit 451
2015. augusztus 19. 05:13
Kizárt, hogy bármiféle magyar pártra bárki is a kereszténysége okán szavazott volna. arra azért már emberileg is figyelemmel kéne lenni, hogy milyen ostoba halál lenne ott lenni, amikor Európa közepén tömeggyilkosságot követnek el azért, mert valaki lerajzolta Mohamedet..
Antigoné
2015. június 23. 12:41
Vajon lesznek-e tizedannyian, mint az Élet menetén?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!