Kiállnak az Európai Ügyész intézménye mellett a V4 ügyészei

2014. május 17. 11:38

A Visegrádi Csoport legfőbb ügyészei közös nyilatkozatban fejezték ki elkötelezettségüket az Európai Unió pénzügyi érdekeinek büntetőjogi eszközökkel történő hatékony megvédése érdekében.

2014. május 17. 11:38

A Visegrádi Négyek legfőbb ügyészei és a hivatalok vezető tisztségviselői azért találkoztak Balatonlellén, hogy közös nyilatkozatba foglalják az Európai Ügyész intézményével kapcsolatos álláspontjukat. A V4-ek a „Balatoni Nyilatkozatban” rögzítették lkötelezettségüket az Európai Unió pénzügyi érdekeinek büntetőjogi eszközökkel történő hatékony megvédése érdekében. Leszögezték azt is: fontos számukra, hogy az Európai Ügyész intézménye ne csökkentse a hazai büntetőeljárások hatékonyságát, vagyis ne okozzon késéseket, többletköltségeket valamint visszaesést az emberi jogok védelmében.

A közlemény szerint az Európai Unió tagállamai között továbbra is folyik konzultáció olyan lényeges kérdésekben, mint hogy az unió pénzügyi érdekeinek sérelmével összefüggésben kizárólag az Európai Ügyész érvényesítsen-e büntetőjogi igényt, vagy a feladatkörön osztozzon az intézmény a tagállamokkal.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2014. május 17. 14:44
"A Visegrádi Négyek legfőbb ügyészei és a hivatalok vezető tisztségviselői azért találkoztak Balatonlellén, hogy közös nyilatkozatba foglalják az Európai Ügyész intézményével kapcsolatos álláspontjukat." Hát igen. Ez a fordított demokrácia. Az ókori demokráciákban a nép hangja fejezte ki azt, hogy mire van szüksége a népnek. A modern demokráciákban ez fordítva van. Ott a nép által fizetett tisztviselők és hivatalnokok mondják meg, hogy mire van nekik szükségük. Mindenesetre, a nép által fizetett adókból újjabb, jól fizetett állasok jöhetnek létre a haverok számára. Gyanítom, a Visegrádi négyek ügyészeinek találkozójának kötségeit is nép állja. Nem hiszem, hogy a saját zsebükből állják ezt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!