Betlehem-kiállítás nyílt Győrben

2012. november 28. 20:39

Általános iskolások által készített betlehemekből nyílt kiállítás a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtárban. A kiállítás fővédnöke Pápai Lajos megyés püspök. A százhúsz elkészült műre szavazni is lehet, december 15-én derül ki, melyik kapta a legtöbb szavazatot.

2012. november 28. 20:39

Második alkalommal rendezte meg a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár betlehemkészítő versenyét. Az általános iskolás indulók különféle anyagokból dolgoztak a csuhétól kezdve a mézeskalácson és a kagylón át a legóig. A betlehemi jelenet megközelítése is sokféle volt, van olyan munka, ahol például nem is szerepel a gyermek Jézus – mondta a kiállítás ötletgazdája, Pintérné Rácz Krisztina.

Kiállításra kerül egy, az egyházmegyéhez köthető XVI. századi kárpitsorozat egyetlen megmaradt darabjának a – Jézus születését ábrázoló résznek) – élethű másolata is. A kiállítás megtekintése után szavazni is lehet a kedvencekre. Az eredményhirdetést december 15-én tartják, a győztes műveket ezután a Zichy Ferenc látogatóközpontban lehet majd megtekinteni.

(Fénykép: H. Baranyai Edina)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!