Közös adatvédelmet akar az EU

2011. november 29. 11:41

Az Európai Unió minden tagállamra érvényes szabályozással kötelezné a közösségi oldalakat az átláthatóbb működésre – írja az Origo.

2011. november 29. 11:41

Viviane Reding, az Európai Unió digitális stratégiájáért is felelős igazságügyi biztosa hétfőn Brüsszelben arról beszélt: az EU az adatvédelmi szabályok radikális megreformálását tervezi, amellyel a tagállamok helyi adatvédelmi törvényeit felülíró szabályozás jönne létre. Reding arra hivatkozott, hogy a tagállami törvények a közösségi hálók előtt jöttek létre, így azokra nehezen lehet őket alkalmazni.

Reding javaslatai szerint a jövőben a közösségi oldalak működtetőinek és az internetszolgáltatóknak is a jelenleginél szélesebb körben kell majd informálniuk felhasználóikat arról, hogy mely adataikat rögzítik egy-egy szolgáltatás használata során, és azokat milyen módon és célból dolgozzák fel és átadják-e harmadik személynek, például hirdetőknek – írja az Origo.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. november 30. 08:42
és a sajtószabaccság, elvtársnő? azonnal tessék egyeztetni a lomposokkal, különben nem tudjuk garantálni a további foglalkoztatását!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!