Játékfüggők pereljetek!

2010. augusztus 26. 14:47

Beperelte az NCSoft-ot egy férfi, amiért az általuk kiadott szoftver túl addiktív, erre pedig senki sem figyelmeztette őt. A játékfüggő öt éven keresztül több, mint napi tíz órát töltött képernyő előtt.

2010. augusztus 26. 14:47

Craig Smallwood súlyosan rákattant a Lineage 2 című koreai mmorpg játékra és öt év alatt mintegy 20 ezer órát játszott. Ez napi 11 órás átlagot jelent. A férfi 3 millió dollárra perelte a szoftvert kiadó NCSoft céget, mondván, a játék túl addiktív, erre pedig őt senki sem figyelmeztette előre. Mindezt azután tette, hogy tiltott RMT-ért (a játék virtuális pénzének vagy tárgyainak kereskedelme valós pénzért) letiltottákaz accountját.

A cég kérelme ellenére a bíró elfogadta a férfi beadványát, ezért úgy néz ki, hogy  valóban per lesz a dologból. Amennyiben Smallwood nyer, ez az eset kiváló precedens lesz más, bármilyen függőségben szenvedő ember számára is.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!