Fókusz

2022. május 25. 17:08

2022. május 25. 17:08
null

Világszínvonalú otthont kapott a Néprajzi Múzeum, az Ötvenhatosok terén álló új épület hétfőn nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. „Vagány” – ezt mondta a kormányfő a múlt vasárnapi átadó­ünnepségen, és hangsúlyozta, a Liget Budapest projektnek, Európa legnagyobb kulturális beruházásának teljesen el kell készülnie. Baán László miniszteri biztos méltatta az épületet tervező Ferencz Marcel zsenialitását, és jelezte: ha „megépülhet az Új Nemzeti Galéria is, miénk lesz és magyar lesz a legkomplexebb kulturális negyed az egész kontinensen”. A miniszterelnök egyébként egy dakota közmondással szúrt oda a főpolgármesternek, amiért nem vett részt az eseményen. „Szeretettel köszöntöm Tarlós István polgármester urat, és a jelenlegi polgármester urat is köszönteném, de kegyeleti okokból inkább nem, mivel nem jött el. Azt a dakota közmondást üzenném neki: Ha az ember észreveszi, hogy döglött lovon lovagol, inkább szálljon le róla!” – fogalmazott.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!