A szakértő korlátossága

2021. január 06. 15:08

A jövő nem a specialistáké. Szemben a közkeletű tévhittel a 21. század a reneszánsz embereknek kedvez, mert az egyre komplexebb világban csak ők képesek átlátni a nagyképet és az izgalmas analógiákból meríteni tudást a nehéz döntésekhez.

2021. január 06. 15:08
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

Dönts korán! Válassz minél szűkebb szakterületet, tanulj keményen, legyél a legjobbak között abban az egyetlen konkrét dologban! Így valóban kiváló, másként csak dilettáns lehetsz… A specializáció (avagy Malcolm Gladwell híres terminusával a „tízezer órás szabály”), a valóság egy apró szegletének tanulmányozására és művelésére alapozott szakmai életút az ezredforduló iparosodott társadalmainak meghatározó mítosza. De mi van, ha (csaknem) teljes tévedés? Ha a 21. század valójában épp a generalistáknak, a reneszánsz embereknek kedvez?

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!