A Nemzet Arénája mindenkié

2019. november 23. 14:25

Kiváló épületnek tartotta a Népstadiont, ahol számtalan kettős rangadót, válogatottmérkőzést, koncertet nézett végig. Ezért is törekedett arra, hogy az új Puskás Aréna megőrizze a régi létesítmény hangulatát, miközben teljesen új, fedett nézőterű, 67 ezres stadiont tervezett Skardelli György építész.

2019. november 23. 14:25
null
Pindroch Tamás
Pindroch Tamás

Nagy futballrajongó hírében áll. Honnan ered a szerelem?

Semmilyen szülői indíttatást nem kaptam, apám nem szerette a focit, magamtól lettem megszállott. Már kisgyerekként hallgattam Szepesi György válogatott-rádióközvetítéseit, ezért is nagyon vártam, hogy élőben is megnézhessek egy népstadionbeli kettős rangadót. A társasházban, ahol laktunk, a házmester nagy fradista volt. Emlékszem, őt nyüstöltem, hogy egyszer vigyen magával a Népstadionba, aztán neki köszönhetően néztem végig az első kettős rangadómat. Újpest-drukker voltam, és tízéves koromtól az unokabátyámmal jártunk a meccsekre, nemcsak a Népstadionba, hanem a Megyeri útra és az idegenbeli mérkőzésekre, a Fáy utcába, Kispestre is. A Honvéd elleni meccs előtt egyszer majdnem ott is hagytam a fogam.

Hogyhogy, bunyóba keveredtek a Honvéd-ultrákkal?

1968-ban még nem voltak ultrák, de sokkal többen jártak a Honvéd és az Újpest meccseire is, mint manapság. Nem verekedésbe keveredtem, hanem a mérkőzésre érkező, hatalmas tömeg teljesen megtöltötte a stadion betonkaréj lelátóját, már a legfelső szinten is hármas sorban álltak. Érezve a reménytelen helyzetet, mi egy üres, lezárt szektor felé próbáltunk nyomulni. A tömeg azonban kitöltötte a teret, engem is a kerítéshez nyomott. Szörnyű érzés volt. Az volt a szerencsém, hogy a kapu sem bírta, és kinyílt, így én is megmenekültem. A szektor eredetileg kiskatonáknak volt fenntartva, de őket nem érdekelte a meccs.

Nemcsak Rammsteint játszottak a stadion akusztikájának kipróbálásakor, hanem Stinget is
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!