Mathias Corvinus Collegium

Egyetemre készülők jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium

2018. június 27. 7:18
Júliusig lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium leendő egyetemistáknak szóló képzésére.

 Július 1-jéig meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) leendő egyetemistáknak szóló képzésére – közölte a kollégium az MTI-vel.

Mint írták, a hagyományos oktatást kiegészítő, interaktív, egyéni képességeket fejlesztő képzésükre a középiskolai tanulmányaikat idén befejező és budapesti egyetemek nappali tagozatán továbbtanuló diákok jelentkezhetnek, Magyarországról és a határon túlról.

Az egyéves Juniorképzés célja, hogy kiegyenlítse a különböző tudásszinttel érkező tanulók ismereteit és segítsen a Mathias Corvinus Collegium valamennyi lakója számára előírt felsőfokú angol nyelvvizsga megszerzésében.

A pályázók a logikai készséget és a szókincset felmérő írásbeli teszten túl egy szóbeli fordulón (prezentációval kísért előadás és beszélgetés) is részt vesznek, amely az intézmény vezetőségéből, nevelőtanáraiból és idősebb diákjaiból álló felvételi bizottság előtt zajlik. A programra sikeresen bekerülők egyetemi tanulmányaik idejére bentlakási lehetőséget is kaphatnak.

Az MCC Juniorképzésről, valamint a jelentkezési feltételekről bővebb információ az intézmény honlapján (www.mcc.hu) érhető el.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés