Így vált a versenyképesség kultúránk megkérdőjelezhetetlen értékévé

2017. november 28. 10:32

Will Davies
LSE blogs
Annak a társadalomnak kell növekvő egyenlőtlenségeket megtapasztalnia, amelyben a versenyképesség a legfontosabb morális és kulturális erény.

„Feltűnt nekem amikor elkezdtem a szociológia doktori képzésemet, hogy a versenyképesség egy kétségbevonhatatlan értéke lett a kultúránknak, különösen az Egyesült Királyságban. Ünnepeljük Londont, mert egy versenyképes világváros; dicsőítjük a sportolókat, mert nyernek; bekapcsoljuk a tévét és nézzük, ahogy versenytársak versenyt főznek egymással szemben. (...) Miért lenne kicsit is meglepő észrevenni, hogy annak a társadalomnak kell növekvő egyenlőtlenségeket megtapasztalnia, amelyben a versenyképesség a legfontosabb morális és kulturális erény?”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az élet alapfeltétele a küzdelem (verseny) és együttműködés, egyik sem kerülhet túlsúlyba.

"Feltűnt nekem amikor elkezdtem a szociológia doktori képzésemet, hogy a versenyképesség egy kétségbevonhatatlan értéke lett a kultúránknak, különösen az Egyesült Királyságban."

A szociológia manapság korrupt tudomány, tele hamis, fals tanulmányokkal, amik annyira rosszak, hogy az alkotójuk akkor van felháborodva, ha mások idéznek belőle. A disszertációk lassan több, mint 80%-ra jellemző, hogy zéró hivatkozás van rájuk. Még most hagyd abba, és inkább tanulj valami hasznosat, mielőtt te is beállsz az agyatlan, zombi SJW hadtestbe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés