Segítő Térkép: segít, hogy segíthessünk!

2016. szeptember 14. 14:43
Az Igazgyöngy Alapítvány Segítő Térképe megmutatja az adakozni vágyó civileknek, hogy pontosan milyen jellegű segítségre van szükség.

Az Igazgyöngy Alapítvány 1999 óta működik Berettyóújfaluban és környékén, az ország egyik legszegényebb régiójában. Fő tevékenysége a többségében hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő gyermekek művészeti oktatása. Nagy hangsúlyt fektetnek a személyiségfejlesztésre és a tehetséggondozásra is.

Ahhoz, hogy a gyermekek kilátásai javuljanak, rengeteg adományra van szükség. Ruhanemű, háztartási eszközök, bútor, tartós élelmiszer, tüzelő, iskolai felszerelés, gyermekjáték, önkéntes munka: a jótékonyság sokféle módon gyakorolható. A lelkes civilek azonban gyakran nem tudják, hogy pontosan mire lenne szükségük a rászorulóknak.

A Segítő Térkép egy olyan lista, amelynek segítségével mindkét fél (az adományozó és a rászoruló) is pontosabban meg tudja határozni az adomány jellegét. Az Igazgyöngy Alapítvány munkáját nagyban segítő újítás további előnye, hogy elősegíti a kapcsolódást a két, egymástól messze álló társadalmi réteg között.

A teljes lista az Igazgyöngy Alapítvány oldalán található!

 

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában