G. Fodor nem kíván megjelenni az ELTE etikai bizottsága előtt

2016. február 12. 16:21
A 888.hu főszerkesztője nem kíván megjelenni az ELTE etikai bizottsága előtt. G. Fodor Gábor szerint az egyetem korábbi, etikai eljárást kezdeményező közleménye már „magában foglalja az ítéletet is”.

G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője nem kíván megjelenni az Eötvös Loránd Tudományegyetem etikai bizottsága előtt, mert úgy véli, az egyetem ezzel kapcsolatban kiadott közleménye „magában foglalja az ítéletet is”. A pénteki közleményében G. Fodor Gábor – aki a kommünikét egyetemi docensként írta alá – arra reagált, hogy az ELTE honlapján január 27-én közölte: az egyetem rektora etikai eljárást kezdeményez vele szemben az általa főszerkesztőként jegyzett portálon megjelentek miatt. Az egyetem akkori közlése szerint az ELTE Politikatudományi Intézetében korábban oktatóként dolgozó, a 2015/2016-os tanévben fizetés nélküli szabadságon lévő G. Fodor Gábor által főszerkesztett 888.hu internetes portálon megjelent „szexista, rasszista, mások személyiségi jogait, emberi méltóságát sértő” tartalmak teljes mértékben összeegyeztethetetlenek az egyetem által vallott értékekkel.

G. Fodor Gábor pénteki közleményében azt írta: az etikai eljárás megindítását kezdeményező közlemény „magában foglalja az ítéletet is”. Hozzátette: tekintettel arra, hogy az etikai eljárást maga az ELTE rektora kezdeményezte, aki „egyértelművé tette” az üggyel kapcsolatos álláspontját a közleményben, meggyőződése, hogy „nem várható el” az etikai bizottság tagjaitól „az ügy elfogulatlan, érdektelen megítélése és elbírálása”, ami – folytatta – az etikai kódexben meghatározott összeférhetetlenségi követelménybe ütközik. Közölte: tájékoztatja a bizottság elnökét, hogy nem kíván személyesen megjelenni a bizottság előtt. A 888.hu portálon január 23-án jelent meg egy támadó hangvételű, a családtagok fényképével illusztrált cikk Tóbiás József MSZP-elnökről, feleségéről és kiskorú lányáról.

G. Fodor Gábor később elnézést kért a 888.hu-n megjelent cikk miatt. A honlapon január 28-án megjelent bejegyzésben az áll: eljött a bocsánatkérés ideje. „Hibát követtem el, mert megengedtem, hogy a politikai viták hevében megsértsünk egy embert és a családját. Túlmentünk egy határon. Ezért elnézést kérek” – írta. Hozzátette: „Tanultam belőle. Nem fogom engedni, hogy még egyszer ilyen előfordulhasson.”

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

az elte erkölcsi alapját leginkább az kezdte ki, hogy semjén megtarthatta a diplomáját. meg hogy nem voltak hajlandók kiadni a hök-ös fizetéseket.

a filozófiatanszék "pénzügyi anomáliáira" semmi bizonyíték.

"sajat oktatojuk eroszakolt meg egy jovendo hallgatonot"
ilyesmiről nem tudok. egy fotósról tudok és egy diáktársról.

Kolompár Fernandó pedig azért nem akar elmenni a tárgyalásra, mert a rasszista bíró úgyis elítélné, pedig ő már bocsánatot kért a nénitől akit megvert és kirabolt...

Aki már nem kiskorú. Vagy valamit rosszul tudok??

Szerintem hagyd rá. Nehéz ezt neki megértenie...

Bocsánat!
Ha K.F.-et írok, az már jobb?

Nevetséges. Ha G. Fodornak lenne legalább egy érve, ami mentené a Tóbiás-ügyben elkövetett aljasságot, elmenne a bizottság elé és megvédené magát Ilyen érv azonban nincs. G. Fodornak még ahhoz sincs elég gerince, hogy ezt elismerje.

Mondjuk a szövegkörnyezetet sem kéne elhanyagolni...

És?
Kik ezek, valami bíróság, vagy végrehajtó szerv?

Nem megy, nem megy, ő dolga. Nem akar élni a saját maga védelmének jogával, ő baja.

Hát, nekem úgy tűnik, hogy eldöntötte.
Bulvárizé, az egyetem meg kidobja. Ennyi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés