Kampánytémák

2016. január 12. 15:42

Nagy András
Új Szó
A szlovák miniszterelnök nem hajlandó észrevenni, az országban sokkal fajsúlyosabb gondok is vannak, mint a menekültek ügye.

„Az elmúlt évek legfontosabb és legtöbb embert érintő botrányai az egészségügyben voltak. Civilizált országban nehezen képzelhető el, ami Pozsonyban megtörtént a napokban, amikor január első hetében be kellett zárni a legnagyobb egyetemi kórházat, mivel elromlott a fűtési rendszer. Abban a városban, melynek GDP-je állítólag az ötödig legmagasabb az EU-ban. Egy rendes országban nem a kórház igazgatóját, hanem az egészségügyi minisztert menesztenék másnap.

Ehhez képest Szlovákiában még mindenki a helyén van, a miniszterelnök pedig személyes sértésnek vette, amikor az újságírók rajta kérték számon azt, ami a pozsonyi egyetemi kórházban történt. De ez csak a legutóbbi eset volt, az egészségügyi nővérek már hosszú ideje folyamatosan küzdenek a bérükért, ám a Fico-kabinet rájuk se hederít, a túlárazott kórházi vásárlásokat a többség elfelejtette.

S ugyan Pavol Paškát a Smer nem indítja a választásokon, nem kell megmagyarázniuk, mi köze a volt házelnöknek az egészségügyhöz. Persze közben mindenki tudja, de valahogy ezt is el lehetett simítani. Maga a miniszterelnök úgy beszél a tavalyi év két komoly botrányáról, a CT-ügyről és az egészségügyi biztosító Anka nénis sztorijáról, mintha a haverokkal anekdotázna, és nem tartja az egészet morálisan elfogadhatatlannak. Jó, jó, megtörtént, pár embert leváltottunk, aztán a többit hagyjuk a rendőrségre, meg az ügyészségre. Pedig ő is pontosan tudja, illetve leginkább ő tudja pontosan, hogy ezekből az ügyekből sosem lesz semmi. És természetesen sorolhatnánk a többi ügyet, ami nem lett a választási kampány központi témája.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés