Magyarországon a szülők jövedelmének 92 százalékát viheti el a tandíj

2016. január 7. 10:02
Magyarországon a szülők jövedelmének 92 százalékát is elviheti a felsőoktatási tandíj – derült ki egy friss felmérésből. Erről kérdezték Manherz Károly volt oktatási államtitkárt az Egyenes Beszédben.

A fizetésekhez képest sehol máshol a világon nem ilyen drága a felsőoktatás, mint Magyarországon. Hazánkban egy átlag szülő jövedelmének akár a 92 százalékát is elviheti a tandíj – derült ki egy friss felmérésből. Viszonyításképp: Amerikában csak felét. Az eredményekről Manherz Károly az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt kedden. A volt oktatási államtitkár szerint a a magyar felsőoktatási rendszer a költségtérítéses oktatás felé tendál. 2016-ban például már 41 szakon van államilag előre meghatározott bejutási ponthatár.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És akkor most jöhet, hogy mi lesz a fizetésük 8%-ából élőkkel?

" Hazánkban egy átlag szülő jövedelmének akár a 92 százalékát is elviheti a tandíj – derült ki egy friss felmérésből. Viszonyításképp: Amerikában csak felét."

Viszonyítási alap kérdése. Van akinek zsebpénz, van akinek egy vagyon.

"A listát évek óta a keleti part elitképző egyeteme, a Massachusetts Institute of Technology vezeti, főként kiemelkedő mérnöki, valamint tudományos karának köszönhetően. Az adatok szerint egy év megközelítőleg 60 ezer dollárba kerül (mai árfolyamon nézve 13 millió forint), melyből 40 ezer maga a tandíj, a többi a szállásra, étkezésre, személyes költségekre megy el."

Forrás és a többi itt olvasható: http://www.partyponty.hu/posts..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés